Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hviezda akčných filmov Seagal (62) šokoval priznaním: Som Rus!
Zdielať na

Hviezda akčných filmov Seagal (62) šokoval priznaním: Som Rus!

Hviezda akčných filmov Steven Seagal koncertoval cez víkend so svojou kapelou na Kryme. Vystúpil na pódiu proruských separatistov na Ukrajine. Seagal je priateľom ruského prezidenta Vladimíra Putina a podporuje anexiu Krymu Ruskom.

Seagal so svojou kapelou zahral v Sevastopole počas motorkárskej šou. Fanúškovia pri jeho vystúpení mávali ruskými vlajkami a vlajkami samozvanej Doneckej republiky.

Kamaráti s Putinom

V rozhovore pre ruskú agentúru RIA Novosti Seagal uviedol, že prišiel na Krym, pretože hudba spája ľudí. Seagal je známy tým, že podporil ruskú anexiu Krymu a v marcovom rozhovore s ruskými médiami uviedli, že Putinova túžba ochrániť Rusov na Krymu bola úplne pochopiteľná.

Seagal už v minulosti vyhlásil, že považuje Putina, s ktorým propagoval v Rusku bojové umenie, za svojho priateľa. Hovorca Putina Dmitrij Peskov minulý rok novinárom povedal, že ruský prezident a Seagal sú už dlho priatelia a pravidelne sa schádzajú. Podľa ruských médií si Seagal na koncert obliekol tričko s Putinom, ktoré mu dali organizátori.

SITA

Babka mala byť Ruskou

V televíznom zázname prenášanom stanicou patriacou ruskému ministerstva obrany bolo počuť, ako Seagal hovorí hostiteľom o svojich ruských predkoch.

"Som Rus," mal podľa niektorých zdrojov povedať Seagal s tým, že jeho stará mama bola Ruskou. V marcovom rozhovore Seagal nevylúčil, že by mohol požiadať o ruské občianstvo.

V júni Seagal vystúpil aj na festivale Rock For People v Hradci Králové, kde sa predstavil ako gitarista a spevák. V auguste mal vystúpiť aj na festivale v Estónsku, usporiadatelia kvôli jeho názorom na anexiu Krymu, ktoré obyvateľov krajiny pobúrili, jeho vystúpenie zrušili.

Súvisiace články

Najčítanejšie