Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rozhodol sa ukončiť liečbu a koniec prišiel rýchlo! Zomrel herec z kultovej kriminálky
Zdielať na

Rozhodol sa ukončiť liečbu a koniec prišiel rýchlo! Zomrel herec z kultovej kriminálky

Zdroj: Reprofoto/Yahoo.com

Hoci najväčšou hviezdou populárneho nemeckého kriminálneho seriálu Derrick bol samotný inšpektor Štefan Derrick, teda Horst Tappert, po jeho boku počas takmer 25 rokov nakrúcania nikdy nechýbal inšpektor Harry Klein. Jeho predstaviteľ, nemecký herec Fritz Wepper, žiaľ, v pondelok skonal vo veku 82 rokov. Ako informovala jeho manželka Susanne Kellermann, zomrel "pokojne v spánku" v hospici v Hornom Bavorsku po tom, čo sa pred časom rozhodol ukončiť prijímať liečbu.

​Wepper mal so zdravím problémy už niekoľko rokov. Po operácii srdca mu v roku 2021 diagnostikovali lekári rakovinu kože, vlani v decembri ho v nemocnici liečili z otravy krvi. Po dvoch život zachraňujúcich operáciách srdca sa nakazil aj covidom, čo jeho zdravie ešte viac poznačilo. Keďže sa o neho rodina už nedokázala postarať, umiestnili ho do hospicu, kde ho pravidelne navštevovala najmä jeho 12-ročná dcéra Filippa.

Začiatky života Fritza Weppera, ktorý sa narodil 7. augusta v roku 1941 vo vtedajšej bašte hitlerovského Nemecka, v Mníchove, neboli ľahké. Vyrastal spolu s mladším bratom bez otca, ktorý sa nevrátil z frontu. Obaja si vybrali hereckú cestu, pričom Fritzovi sa podarilo stať známym aj medzinárodne už v roku 1959 vďaka svojmu obsadeniu v protivojnovom filme Bernharda Wickiho Die Brücke/Most, ktorý získal ocenenie Zlatý glóbus. Predtým sa už objavil na divadelnom javisku v hre Peter Pan. Spolu s bratom Elmarom hral Fritz neskôr v televíznom seriáli Zwei Brüder/Dvaja bratia.

Pripomeňte si herca v jeho najväčšej úlohe:

V roku 1972 ho diváci mohli vidieť vo filme Boba Fosseho Kabaret, ktorý získal osem Oscarov. Wepper si v inscenácii zahral Fritza Wendela. Medzinárodnú popularitu mu však priniesol až krimiseriál ZDF Derrick, v ktorom stvárnil počas 281 epizód Harryho Kleina, pravú ruku vrchného inšpektora Derricka. Séria bola vysielaná vo viac ako 100 krajinách, vrátane vtedajšieho Československa, kde sa tešila veľkej popularite.

Najčítanejšie