Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Smutné správy pribúdajú. Zomrela česká herečka, so slávnejšou sestrou sa zmieriť nestihla
Zdielať na

Smutné správy pribúdajú. Zomrela česká herečka, so slávnejšou sestrou sa zmieriť nestihla

Zdroj: SITA

Začalo sa to cez víkend skonom Josefa Laufera (†84), zomrel Dušan Grúň (†81), Fedor Flašík (†66) a teraz prišla z Česka ďalšia smutná správa. Až zarážajúcu čiernu líniu, žiaľ, doplnila herečka Hana Brejchová, ktorá skonala vo veku 77 rokov.

​Hoci nebola taká slávna, ako jej staršia sestra Jana Brejchová (84), Hana ostane navždy nezabudnuteľná vďaka roli v slávnom filme Miloša Formana (†86) Lásky jednej plavovlásky. Podľa informácie denníku Blesk herečka zomrela už pred pár dňami, no až teraz o tom jej dcéry informovali. 

"Ja som sa túto smutnú správu dozvedela pred pár dňami od brata. A bohužiaľ vám ju môžem len potvrdiť," vyjadrila sa pre Blesk Hanina neter, známa herečka Tereza Brodská (55). Musela spraviť dôležité rozhodnutie - či svoju mamu Janu informuje o tejto smutnej novine. Rozhodla sa, že jej to nepovie. "Dlhé roky sa s Hanou nevideli. Mamička je vážne chorá a ja nechcem, aby jej táto správa ešte priťažila," podelila sa o svoje rozhodnutie, ktoré je nepochybne vzhľadom k vážnemu stavu Jany Brejchovej správne.

Pripomeňte si Hanu v jej najväčšej úlohe:

Hana a Jana spolu nekomunikujú roky, no nikdy nepovedali, čo je príčinou, prečo sesterský vzťah uťali. Údajne za tým môže byť hnev Jany, ktorá neprijala fakt, že Forman obsadil jej sestru nielen do Lások jednej plavovlásky, ale aj do oscarmi ovenčeného Amadea. Paradoxne, ženatý bol s Janou, no tej nikdy žiadnu rolu nedal napriek tomu, že sa radí medzi najväčšie hviezdy českého filmového neba. Hanu tesne minula rola v oscarových Ostro sledovaných vlakoch, kde sa jej nepozdávalo, že by mala dostať pečiatky na holý zadok. A keď odmietla hlavnú postavu vo filme po boku Alaina Delona (88), bol to koniec sľubnej kariéry, pribudli jej na konte už len epizódne úlohy.

Pre ženu

Najčítanejšie