Oblačno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Po ťažkom boji s chorobou zomrel len 36-ročný slovenský spevák, slová jeho manželky lámu srdce
Zdielať na
Hudba

Po ťažkom boji s chorobou zomrel len 36-ročný slovenský spevák, slová jeho manželky lámu srdce

Zdroj: Pixabay.com

Mimoriadne smutná správa zasiahla prišla zo Zvolena. Vo veku len 36 rokov skonal líder punkrockovej kapely Búrka Ivan Janák.

​Hoci sa kapela Búrka nedostala do mainstreamových rádií a nebola celoslovensky známa, medzi fanúšikmi punkrocku a ostatnými kapelami tohto štýlu bola dobre známa. Ivan Janák ale nebol len jej frontman a gitarista, bol aj zanietený sokoliar a v prvom rade manžel a otec malého synčeka Adamka.

Sociálne siete zaplavili srdcervúce správy od priateľov zosnulého, no najsilnejší odkaz prišiel od jeho milujúcej manželky. "Milujem ťa a navždy budem, tak, ako sme si to sľúbili v dobrom aj v zlom, muž môj. Chýbaš, tak veľmi to bolí, ďakujem za všetko čo si pre nás robil, ako si sa o mňa staral, miloval, zbožňoval, vytvoril nám domov, podporoval ma vo všetkom, bál sa o mňa, aj keď tebe bolo najhoršie," znejú srdcervúce slová trúchliacej Laury.

Ivan zomrel 8. decembra a zo slov jeho manželky je zrejmé, že zvádzal ťažký boj s chorobou. "Nikto si nezaslúži to čo si si musel prežívať a ako statočne si tie dlhé mesiace bojoval, nikto iný by to tak nezvládol, bol si ten najsilnejší chlap na svete a vždy budeš moja súčasť," odkázala spolu s ďalšími vyznaniami do "sokoliarskeho neba".

Odkaz zanechali Ivanovi aj kamaráti z kapely Demonic-Eyed: "Odpočívaj v pokoji Ivko Janák, tvoj predčasný odchod je veľkou stratou pre zvolenskú undergroundovú punkrockovú scénu." Spomienku venovali svojmu členovi aj zo Slovenského klubu sokoliarov a zároveň zriadili zbierku na pomoc Ivanovej rodine. Pohreb bude 12. decembra

Najčítanejšie