Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V krátkej dobe skonala už siedma mladá speváčka, mala len 30 rokov!
Zdielať na

V krátkej dobe skonala už siedma mladá speváčka, mala len 30 rokov!

Zdroj: pexels.com

Smutných správ zo sveta K-popu začína byť akosi priveľa. V juhokórejskom meste Namyangj vyšetrujú záhadné okolnosti, za ktorých našli mŕtvu mladú speváčku Park Boram. Podľa správy AllKPop sa tridsaťročná speváčka zúčastnila súkromnej akcie v dome kamarátky len niekoľko hodín pred jej smrťou, čo potvrdili vyšetrovatelia. Za posledné roky došlo medzi tamojšími mladými spevákmi k viacerým úmrtiam, najmä vlastným pričinením zrejme pre neznesiteľný tlak v šoubiznise.

​Túžba po sláve vedie mnohých mladých ľudí k účasti v populárnych speváckych súťažiach. Patrila k nim aj speváčka Park Boram, ktorá zaujala aj vo finále svetoznámej speváckej súťaže v roku 2010, keď mala iba 17 rokov. Ako sólová speváčka debutovala v roku 2014 singlom Beautiful, neskôr vydala niekoľko ako Celepretty, Sorry, Pretty Bae, Dynamic Love a množstvo skladieb pre soundtrack mimoriadne populárnej kórejskej drámy o dospievaní Reply 1988. Iba 3. apríla vydala nový singel I Miss You a pripravovala album na pripomenutie 10. výročia svojho debutu.

Správa o náhlej smrti Park Boram vyvolala šok v celej šoubizovej komunite. Jej agentúra vydala vyhlásenie, v ktorom požiadala o súkromie pre rodinu a priateľov zosnulej počas tohto ťažkého obdobia: "Park Boram náhle zomrela neskoro v noci 11. apríla. Všetci umelci a vedúci pracovníci v Xanadu Entertainment vyjadrujú hlbokú sústrasť. Pohreb sa bude konať po konzultácii s pozostalou rodinou. Príčinu smrti v súčasnosti vyšetruje polícia." Podľa správy sa Boram zúčastnila súkromného večierku, kde popíjala s dvomi priateľkami.

Okolo desiatej sa ospravedlnila, že ide na toaletu, ale keď sa nejakú dobu nevracala, šli ju skontrolovať. Našli ju v bezvedomí zhrbenú nad umývadlom. Snažili sa ju oživovať a zalarmovali hneď aj lekársku pohotovosť. Napriek úsiliu však Park Boram nebolo pomoci a po príchode do nemocnice ju o 23:17 vyhlásili za mŕtvu. Správa o náhlej smrti speváčky vyvolala smútok medzi jej fanúšikmi, ale aj v celej zábavnej juhokórejskej komunite, ktorá posledné roky prišla už o priveľa mladých umelcov. Minulý rok spáchali samovraždu dvaja, v roku 2019 až štyria mladí speváci. 

Najčítanejšie