Skoro jasno
18°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Smutná správa z Česka! Spevák slávnej skupiny ušiel z nemocnice rovno pod vlak!
Zdielať na

Smutná správa z Česka! Spevák slávnej skupiny ušiel z nemocnice rovno pod vlak!

Zdroj: Reprofoto/Uddn.com

Tých, ktorí sledujú českú hudobnú scénu, v nedeľu nepochybne nepríjemne zaskočila správa o tragickom skone hudobníka, skladateľa a speváka Miroslava Imricha. Mal 71 rokov a nie je verejne známe, či prechádzal nejakou traumou. Isté je, že odišiel z jednej z pražských nemocníc a po vyhlásení policajného pátrania ho našli, žiaľ, už bez známok života po zrážke s vlakom v rovnakých miestach, kde pred desiatimi rokmi ukončila svoj život aj Iveta Bartošová (†48).

​Medzi priaznivcami, priateľmi aj kolegami tragicky zosnulého Miroslava Imricha, jednej z najvýraznejších osobností českej hudobnej scény, zavládol smútok. Na Imrichovej facebookovej stránke sa v nedeľu objavil oznam: "S veľkou ľútosťou Vám musíme oznámiť, že Míra Imrich tento víkend navždy opustil obyčajný svet." Práve pesnička Obyčejný svět spolu s Karel drogy nebere s odkazom na Gotta boli najväčšie hity, ktoré Imrich zložil aj naspieval s kapelou Abraxas. 

Miroslav Imrich mal byť v piatok večer prevezený do nemocnice v Prahe, odkiaľ ale na druhý deň odišiel neznámo kam. Vyhlásili po ňom pátranie. "Do pátracej akcie po 71-ročnom pacientovi boli nasadené desiatky policajtov, povolaný bol tiež vrtuľník s termovíziou," uviedol pre novinky.cz policajný hovorca Richard Hrdina. Obyvatelia v Prahe-Uhříněvsi sa tak zároveň dozvedeli, prečo boli v noci zo soboty na nedeľu vyrušovaní krúžiacou helikoptérou nad ich hlavami. Žiaľ, Imrichovo telo našli medzi Uhříněvsí a Kolovraty s poraneniami nezlučiteľnými so životom po zrážke s vlakom. Zatiaľ nie sú známe informácie, či išlo o nehodu alebo o dobrovoľné rozhodnutie muzikanta.

Pripomeňte si Imricha v jednej z jeho piesní:

Aj po hudobníkovom tragickom skone zostanú jeho piesne a tvorba navždy živé vďaka generáciám fanúšikov. Imrich sa stal známy ako člen rockovej skupiny Abraxas, do ktorej prišiel v roku 1977. Najslávnejšiu éru s ňou zažil v prvej polovici osemdesiatych rokov. Pre nedostatok tvorivého uplatnenia však po šiestich rokoch odišiel a založil si poprockovú skupinu Tango. Koncertovali po celom Československu a tzv. východnom bloku, ale aj v Ženeve spolu so skupinou Olympic. V roku 1988 sa po pocitoch z vyhorenia Tango rozpadlo a Imrich sa neskôr vrátil do Abraxasu. Súbežne v deväťdesiatych rokoch pôsobil v skupine Factory a následne opäť aj v obnovenom Tangu. S Tangom plánoval tento rok sedem koncertov, žiaľ, tých sa už fanúšikovia nedočkajú.

Pred rokom mal ešte veľké plány:

Najčítanejšie