Jasno
33°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Smutný príbeh zosnulej českej herečky! Jej mama nemá o vnuka záujem, nepozvali ju ani na pohreb!
Zdielať na

Smutný príbeh zosnulej českej herečky! Jej mama nemá o vnuka záujem, nepozvali ju ani na pohreb!

Zdroj: youtube/screenshot

Ani nečakané úmrtie dcéry Simony Postlerovej (†59) nedokázalo roztopiť ľad v srdci Jany Postlerovej (80). Jej hnev spôsobili v minulosti osobné spory s dcérou a tie zrejme zostali nedoriešené. Najsmutnejšie na tom je, že po Simone zostal autistický syn, o ktorého by sa mal niekto postarať. Jeho stará mama to ale natvrdo odmietla.

​Pre herečku a jazykovú koučku Janu Postlerovú bol napriek všetkému náhly skon jej dcéry Simony Postlerovej veľkou ranou. "Bol to pre mňa strašný šok. Ešte stále musím ležať, ako sa mi urobilo zle," zverila sa s bolesťou pre Blesk. Zároveň ale priznala: "Ani si nepamätám, kedy sme sa videli naposledy..." Simonu našiel  bez známok života v byte na pražských Vinohradoch jej autistický syn Damián (30). Privolaní záchranári a policajti už nič nezmohli. Ktovie, čo všetko sa udialo a deje vo vnútri Damiána, ktorého otec Zdeněk Hráška zomrel pred pár rokmi na rakovinu.

Vyvstal veľký problém, kto sa o neho postará. Ako ťažký autista vyžaduje neustálu opateru. Jeho stará mama Jana Postlerová to ale rázne odmietla: "To nie je moja vec. Má okolo seba predsa ľudí, ktorí sa o neho postarajú." Ale iste sa dá chápať, že v jej veku by to ani nebolo celkom vhodné a navyše ju vlastne Damián ani nepozná. Ako možnosť sa najviac ukazuje, že by si ho mala zobrať do opatery jeho o dva roky staršia sestra Jana Magdalena, lebo inak skončí v ústave. Zjavne ale ani s ňou nemá jej babka dobrý vzťah. Na parte medzi pozostalými totiž Janu prosto vynechali. Podpísali sa len jej syn Damián a dcéra Jana Magdalena s manželom Danom a ich dcérkou Magdalenkou.

Jana je expertka na rečový prejav, horšie jej to ide zjavne s rodinnými vzťahmi:

O náročnej situácii v rodine informoval zdroj eXtra.cz. "Asi pôjde do ústavu, pokiaľ sa o neho nebude starať sestra. V každom prípade, on bol v nejakom stacionári a Simona si ho brala, keď mala voľno. Ale mávala od neho modriny. On ju občas napádal, ale nemohol za to. Damián bol občas agresívny," prezradil smutnú pravdu o živote s takto postihnutým človekom. Damián mal prvý atak až v trinástich rokoch a mama myslela, že má infarkt, po vyšetreniach vtedy skončil v psychiatrickej liečebni. Žiaľ, situácia sa odvtedy už len zhoršovala a teraz  nastal zásadný problém, kto sa o chlapca v tejto rozpadnutej rodine postará.

Najčítanejšie