Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Môže si vydýchnuť! Hviezdna speváčka vyviazla z obvinenia za daňové podvody!
Zdielať na

Môže si vydýchnuť! Hviezdna speváčka vyviazla z obvinenia za daňové podvody!

Archívna reportáž

Bolo to poriadne ťažké obdobie pre kolumbijskú hviezd Shakiru (46). Nielenže sa skončil jej dlhoročný vzťah s neverným otcom jej dvoch synov, futbalistom Gerardom Piquém (37), ale ešte mala na krku aj obvinenie z daňových podvodov. Už ale svitlo na lepšie časy - rozchod prebolel a teraz prišla dobrá správa aj zo súdu.

​Barcelonský súd vo štvrtok zrušil vyšetrovanie kolumbijskej speváčky Shakira za údajné daňové podvody vo výške 6,6 milióna eur z roku 2018. Súd s právomocou pre barcelonskú mestskú časť Esplugues de Llobregat rozhodol, že nezrovnalosti v daňovom priznaní speváčky z roku 2018 nepredstavujú trestný čin a nemala v úmysle zavádzať daňový úrad.

Prokuratúra v stredu oznámila, že podporuje výzvu obhajoby, aby súd odložil vyšetrovanie podozrení z daňových podvodov. Toto zrušenie podľa jedného z obhajcov Shakiry potvrdzuje, že speváčka sa žiadneho podvodného konania nedopustila.

Rozchod s Piquém nebol ani trochu pekný, no dokázali sa dohodnúť:

​Prokuratúra Shakiru vlani obvinila, že nezaplatila 6,7 milióna eur na daniach z príjmu a úrokoch za rok 2018. Mala na to využiť sieť spoločností, z ktorých niektoré sídlili v "daňových rajoch". Speváčka túto sumu neskôr zaplatila. V samostatnom prípade Shakira uzavrela vlani v novembri dohodu s prokurátormi, v ktorej priznala, že v rokoch 2012 až 2014 nezaplatila španielskej vláde dane vo výške 14,5 milióna eur. V súčasnosti táto speváčka žije v americkom Miami, kam sa odsťahovala aj so synmi Milanom a Sashom po rozchode s bývalým španielskym futbalistom Gerardom Piquém.

Aj Shakira sa predviedla na Met Gala:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Shakira (@shakira)

Najčítanejšie