Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Čo bude so Zagorovej pohrebom? Podľa Margitu si ho neželala, TAKTO to vyrieši!
Zdielať na

Čo bude so Zagorovej pohrebom? Podľa Margitu si ho neželala, TAKTO to vyrieši!

Archívna reportáž

Posledná rozlúčka s Hankou Zagorovou (†75) prebehne už krátko po jej skone. Podľa slov jej manžela, teraz už vdovca Štefana Margitu (66), si ale neželala pohreb. Preto sa rozhodol, aby sa s ňou mohli rozlúčiť tisíce jej priaznivcov, zorganizovať aspoň spomienkovú rozlúčku v divadle, kde Hanka svojho času účinkovala. Súkromná rozlúčka pre najbližších má prebehnúť v jednom pražskom kostole, ktorého adresu Margita ale neuviedol.

​Večne usmievavá Hanka Zagorová patrila medzi najpopulárnejšie speváčky v bývalom Československu a ani po rozdelení republiky fanúšikov nestrácala. Iste si preto dôstojnú poslednú verejnú rozlúčku zaslúži. Posledné dva roky jej zlý zdravotný stav trápil mnohých jej priaznivcov. Ukázalo sa, že je veľkou bojovníčkou a ešte vlani to vyzeralo, že snáď sa zo zdravotných problémov dostane, ba po opätovnom zhoršení vyzerala aj posledné týždne zas lepšie, čo potvrdzovali jej zverejnené fotky a tvrdenie svedkov, ako napríklad hitmakera a jej blízkeho kolegu Michala Davida, ktorý ju stretol v jednej pražskej reštaurácii.

Problémy s krvou, ktoré sa jej vrátili po postcovide a pridružená ťažká osteoporóza urobili napokon svoje a Hanka náhle minulý týždeň opustila tento svet. Najviac to, pochopiteľne zasiahlo jej manžela, ktorý bol pri nej aj počas jej skonu. Vedel, že je to s ňou tentokrát natoľko vážne, že jej život visí na vlásku, ale nedal to na sebe pred ňou vidieť. Nechal ju snívať o dovolenke v Malage v septembri, ale osud jej pripravil oddych na večnosti. Štefan plný bolesti nechcel rozlúčku odkladať. "Jedna rozlúčka bude súkromná v pražskom kostole, druhá v divadle Kalich, kde Hanka hrala a kde bude mať premiéru Biograf láska," uviedol pre Ahaonline

Text jednej z novších piesníJá nemám strach od Hanky Zagorovej dnes vyznieva veľmi dojemne: 

Na sociálnych sieťach upresnil neskôr aj detaily. "Chcel by som sa touto cestou poďakovať všetkým, ktorí vyjadrili a vyjadrujú sústrasť s odchodom mojej najmilovanejšej manželky a vami milovanej Hanky. Nedokážem slovami ani vyjadriť, ako veľmi mi vaša podpora v týchto ťažkých chvíľach pomáha. Pre tých, ktorí mali a majú Hanku radi a chcú sa s ňou prísť rozlúčiť osobne, budú mať príležitosť v stredu 31. augusta 2022 v divadle KALICH od 11.00 do 17.00 hod. Hanka sa do Kalichu rada vracala a bude tu onedlho uvedený muzikál s jej piesňami Biograf láska. Hanka si vždy veľmi vážila vašu priazeň a najväčšiu radosť by jej urobilo, keď si na ňu spomeniete pri jej pesničkách. Zo srdca vám ďakujem za vašu podporu," vyjadril sa pre fanúšikov Hanky.

Štefan Margita sa k Hankiným fanúšikom prihovára prostredníctvom sociálnych sietí:

Súvisiace články

Najčítanejšie