Jasno
18°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Súd rozsekol smutný súrodenecký spor Vondráčkových! Je Helenka s TÝMTO verdiktom spokojná..?
Zdielať na

Súd rozsekol smutný súrodenecký spor Vondráčkových! Je Helenka s TÝMTO verdiktom spokojná..?

Archívna reportáž

Vzájomné vzťahové problémy súrodencov Heleny Vondráčkovej (76) a Jiřího Vondráčka (73) sa ťahajú už odkedy sa speváčka dala dokopy s Martinom Michalom (65). Jej brat ho údajne považoval za špekulanta, ktorý chce sestru a ich rodinu iba využiť. Dodnes sú v neustálych konfliktoch aj kvôli zdedenému majetku po rodičoch a Helena s manželom dali Jiřího na súd aj v súvislosti s kauzou aktivistu a publicistu Jana Šinágla, kde mal byť úmysel ich finančne poškodiť.

​Pred vyše piatimi rokmi rozhodol okresný súd v Beroune, že publicista Jan Šinágl musí zaplatiť odškodné 1 milión 200 tisíc českých korún za dlhodobé ohováranie speváčky Heleny Vondráčkovej a jej tímu vrátane manžela Martina Michala. Šinágl sa priatelil s Vondráčkovej bratom Jiřím Vondráčkom a práve on ho mal nahovoriť, aby vydražil svoj dom a zmaril tým vyplatenie odškodného, čo však nebolo v súlade so zákonom. Keď to zistil Martin Michal, podal v novembri roku 2022 na Vondráčkovej brata trestné oznámenie a polícia ho začala trestne stíhať.

Pred pár dňami však súd v Kolíne hudobníka Jiřího Vondráčka, otca Lucky Vondráčkovej (45) obžalovaného z poškodenia veriteľov, oslobodil, píše idnes.cz. Sudca Miroslav Vobořil na základe výpovedí a dôkazového materiálu dospel k záveru, že obžalovaný Šinágla iba zoznámil s dražobníkom a jeho rola v celej kauze tým skončila. Jiří Vondráček sa po verdikte vyjadril: "Som rád, že sudca pochopil, že som nevinný." Okrem neho oslobodil súd aj ďalších zapletených v kauze, ktorí dostali podmienky za marenie úradného rozhodnutia. Verdikt ale nenadobudol právoplatnosť, lebo jeden z nich sa odvolal.

Helena je stále aktívna na všetky strany:

​Všetci piati sa mali spolupodieľať na dobrovoľnej dražbe Šináglovho majetku. Dražba bola neskôr prehlásená za neplatnú. Obhájcovia obžalovaných žiadali pre všetkých oslobodenie spod žaloby. Jiří Vondráček v záverečnej reči na súde povedal: "Nikdy nebolo mojím záujmom poškodzovať sestru, ktorú si vážim." Po verdikte súdu smutne poznamenal: "Od začiatku som bol nevinný, tu sa súdim o blbosti a výmysly. Je pre mňa strašné sklamanie, že niekomu stojí za to ma obžalovávať z niečoho, čo som nespáchal." Otázne je, či je týmto vec vybavená a či je Helena spokojná s verdiktom súdu, alebo jej manžel príde s niečím ďalším. nepochybne by bol iste všetkým symaptickejší mier v rodine, takéto spory medzi súrodencami, ktorí sa kedysi mali radi, sú smutné a nedôstojné.

Najčítanejšie