Polojasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Prečo..? Zomrela len 19-ročná česká nádejná hviezda, plačú za ňou slávni muzikanti
Zdielať na

Prečo..? Zomrela len 19-ročná česká nádejná hviezda, plačú za ňou slávni muzikanti

Zdroj: instagram/VJ

Veľkú bolesť a smútok spôsobila svojím tragickým odchodom z tohto sveta mladučká nádejná huslistka Veronika Jugasová (†19) nielen blízkym, ale aj priateľom či pedagógom. Talentovaná mladá žena údajne spáchala samovraždu. Nikto z profesorov konzervatória, ktoré navštevovala, vraj netušil, že táto vždy usmiata dievčina má problém.

​Pre svoju budúcu profesiu huslisty sa rozhodla Veronika Jugasová ešte ako dieťa. Už ako dvanásťročná sa úspešne zúčastnila husľovej súťaže a po skončení základnej školy išla študovať husle na Pražské konzervatórium. Krátko pred jeho ukončením si však vzala život. S touto smutnou správou sa podelil na sociálnej sieti husľový virtuóz a pedagóg Pavel Šporcl. "Dnes ma veľmi zasiahla smutná správa, že Veronika Jugasová, ktorá mnohokrát úspešne súťažila na Kocianově houslové soutěži, zomrela. Mala iba 19 rokov," oznámil tragický koniec mladého života.

"Poznal som ju ako nádherné a usmievavé slniečko, a tak aj zostane v mojom srdci. Vyjadrujem hlbokú a úprimnú sústrasť (aj za Kocianku) jej maminke, ale aj pedagógom Pražského konzervatória," vzdal úctu tým, ktorí k nej mali najbližšie. Smútok vyjadril aj slávny huslista Václav Hudeček. Na sociálnej sieti zverejnil fotografiu z Luhačovíc. "Študentka Pražského konzervatória v triede prof. Jiřího Fišera †21.11.2023. Na fotografii z tohtoročných Luhačovic, kam prvýkrát prišla ako 12-ročná, vtedy ju učila prof. Dana Vlachová. Budeš nám všetkým chýbať, Verunka," uviedol.

Veronika bola skutočne talentovaná:

Pre Hudečka to bolo o to nepochopiteľnejšie, že s ňou bol iba deň predtým. "Naša milá Verunka s nami dnes mala hrať na Sviatkoch hudby... Včera sme skúšali, tešila sa do Luhačovíc. Čo sa to, preboha, deje...," pýtal sa. Pripojil sa aj ďalší husľový virtuóz Alexander Shonert. "S veľkou ľútosťou vám musím oznámiť, že dnes, 21. novembra, vo veku 19 rokov tragicky ukončila svoj život moja milovaná a talentovaná študentka a kamarátka Veronika Jugasová," vyznal sa so smútkom. Očakával ju práve v ten deň na hodine huslí. "Bola ako slniečko. Chytré a inteligentné dievča. S radosťou sa učila moju metodiku a ja som pevne dúfal, že v nej bude pokračovať, lenže osud rozhodol inak," dodal. Podobne na ňu spomínala aj jej triedna profesorka a ďalší. Jej brata špekulácia o Veronikinom skone hnevajú, no rozhodol sa verejne nevyjadrovať.

Najčítanejšie