Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Obľúbený herec z úspešného seriálu zomrel náhle vo veku len 59 rokov!
Zdielať na

Obľúbený herec z úspešného seriálu zomrel náhle vo veku len 59 rokov!

Zdroj: pexels.com

K správam o nečakaných úmrtiach známych tvárí doma i vo svete pribudla ďalšia, tentokrát z Británie. Vo veku 59 rokov vo svojom dome náhle zomrel škótsky herec Brian McCardie, známy najmä ako mafiánsky boss Tommy Hunter z vysoko hodnoteného krimi seriálu Line of Duty. V reálnom živote však mal od krutého drsniaka ďaleko, bol vraj veľmi priateľský a srdečný. Príčina jeho skonu ani ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe. Smutnú novinku zdieľala jeho sestra Sarah na sociálnej sieti.

​Mnohých priaznivcov seriálu Line of Duty zasiahla správa o skone jednej z kľúčových postáv, herca Briana McCardiea. Za rodinu o tom na účte X informovala jeho sestra Sarah McCardie slovami: "S veľkým zármutkom oznamujeme, že zomrel Brian James McCardie, milovaný syn, brat, strýko a pre mnohých drahý priateľ. Brian náhle zomrel doma v nedeľu 28. apríla. Bol úžasný a vášnivý herec na javisku a obrazovke, miloval svoju prácu a dotkol sa mnohých životov. Odišiel príliš skoro. Milujeme ho a bude nám veľmi chýbať, prosím, spomeňte si na Briana vo svojich myšlienkach.

Tvorca seriálu Line of Duty Jed Mercurio a výkonný producent Simon Heath sa vyjadrili pre BBC, že bolo pre nich poctou s ním spolupracovať. "Brian bol neuveriteľne talentovaný herec a ako Tommy Hunter zaujal, čo je dôkazom sily jeho výkonu. Mimo plátno sa Brian nemohol viac líšiť od postavy, ktorú hral – bol vrelý, zábavný a očarujúci," ocenili zosnulého kolegu. Za hercom smútia aj v spoločnosti United Agents. Na X stojí: "Sme šokovaní a hlboko zarmútení tragickou správou o náhlej smrti Briana McCardieho. Bol to herec s veľkým talentom, mali sme to šťastie, že sme ho mohli zastupovať, ale v tomto ťažkom období myslíme hlavne na jeho rodinu a priateľov."

Pripomeňte si hercove najväčšie úlohy:

Brian McCardie sa narodil 22. januára 1965 v Glasgowe v Škótsku. Už v škole sa začal zaujímať o divadlo. S hereckou kariérou začal v roku 1989, keď sa objavil v epizóde nekonečného britského seriálu EastEnders ako Seb. Rok nato účinkoval v televíznom filme Zabudni na mňa ako Bunny, no zažiaril aj v takých hitoch ako Podfu(c)k, Sviniar, Prekliaty klub či Nebezpečná rýchlosť 2. V trháku Rob Roy z roku 1995 stvárnil Alasdaira po boku Liama ​​Neesona. Nedávno sa objavil v dráme BBC Time a podieľal sa aj na nakrúcaní pripravovaného prequelu Outlander Krv mojej krvi. Napísal vlastnú hru Connolly a na rôznych miestach po celom Írsku recitoval svoje básne.

Najčítanejšie