Jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Artur Štaidl prekvapil imidžom na premiére seriálu Iveta! Pre režiséra mal len jedinú podmienku!
Zdielať na

Artur Štaidl prekvapil imidžom na premiére seriálu Iveta! Pre režiséra mal len jedinú podmienku!

Archívna reportáž

Koncom apríla si u našich českých susedov pripomenuli desiate výročie tragického skonu populárnej speváčky Ivety Bartošovej (†48), obľúbenej aj na Slovensku. Zostal po nej vtedy ešte neplnoletý syn Artur Štaidl (27). Ujal sa ho otec Ladislav Štaidl (†75), čo mu do istej miery prinieslo do života viac pokoja. S labilnou mamou si užil všeličo, ale napriek k nej chová úctu a režisérovi minisérie Iveta, ktorej tretia a posledná časť mala teraz premiéru, dal preto jednu podmienku.

​Slávna mama Iveta Bartošová nepriniesla jej jedinému synovi Arturovi do života veľa šťastia. "Nebolo to jednoduché. Mám nepríjemné spomienky," vyslovil sa úprimne na predpremiére trojdielneho televízneho dokumentu Málo mě znáš k desiatemu výročiu jej tragickej smrti. Krátko nato sa konala premiéra tretej a poslednej časti minisérie Iveta. Artur Štaidl na nej tak, ako aj pri prvých dvoch, nechýbal. No neprišiel sám, po jeho boku sa ukázala pekná brunetka, ktorá ho sprevádzala aj počas predchádzajúcej premiéry a zdá sa, že je to vážne. Ktovie, či ho práve priateľka neinšpirovala k novému imidžu s fičúrskymi fúzikmi a briadkou, čo mu ale prekvapivo veľmi sekdne, ako si môžete pozrieť TU.

Hneď po príchode si to dvojica, zladená vínovou farbou ich outfitov, namierila rovno do kinosály. Artur zjavne nemá rád publicitu, ktorej si užil nadmieru a nechcene počas jeho života s matkou. Rozhovory poskytuje iba výnimočne, aj to len stručne. Pre známu súkromnú televíziu sa k minisérii Iveta vyjadril: "Bolo to úžasné, som príjemne prekvapený. Je to vynikajúce a som nadšený. Samozrejme to vo mne vyvolávalo nejaké emócie, ale som rád, že to vzniklo. Mohol som zasahovať aj do scenára a verte mi, že som na jednej strane aj chcel, ale bol som naozaj väčšinou veľmi spokojný. Bolo to len pár drobných pripomienok."

Režisérom minisérie je Michal Samir, ktorý s Arturom hovoril otvorene a snažil sa s ním všetko konzultovať. "Povedal som mu, že nejdem postaviť jeho mame pomník, nie som jej celoživotný fanúšik. Pôjdem po pravde a tá môže byť z akéhokoľvek uhla pohľadu vnímaná inak, ale nebude to úplne príjemný proces," zveril sa v rozhovore pre eXtra.cz. Artur do scenára nezasahoval, mal iba jedinú podmienku k tretej časti série. "Povedal, že vie, že to bude zložité, ale o jednu vec ma prosí, nech je jeho mama vždy zobrazená dôstojne a vo všetkej ohľaduplnosti napriek tomu, že tam boli momenty, keď to vtedy úplne dôstojné byť nemuselo," prezradil režisér, ako citlivo pristupuje Artur k jej pamiatke. 

Najčítanejšie