Skoro jasno
20°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Zomrel herec známy aj zo slávneho seriálu! Prvenstvá mu už nikto nevezme
Zdielať na

Zomrel herec známy aj zo slávneho seriálu! Prvenstvá mu už nikto nevezme

Zdroj: pexels.com

Vo veku úctyhodných 95 rokov opustila tento svet hviezda amerického vedecko-fantastického televízneho seriálu Battlestar Galactica z konca sedemdesiatych rokov, Terry Carter. Ako oznámil jeho syn Miguel, v utorok zomrel vo svojom dome v New Yorku a rodina plánuje len súkromný obrad. Okrem syna po ňom zostali manželka Etaferhu Zenebe-DeCoste a dcéra Melinda. Ako Afroameričan už v päťdesiatych rokoch prelomil bariéry v televíznom priemysle, keď začal pravidelne účinkovať v situačnej komédii.

​Zosnulý herec Terry Carter sa okrem toho, že v rokoch 1955 - 1959 stvárnil v 92 epizódach postavu Private Sugarmana v The Phil Silvers Show ako prvý Afroameričan, môže pochváliť aj jeho prvenstvom v rokoch 1965 až 1968 ako moderátor televíznych správ a filmový kritik. Ako herec sa zviditeľnil rolami aj v Company of Killers, McCloud a v jeho najznámejšej úlohe plukovníka Tigha v sci-fi seriáli ABC Battlestar Galactica.

Objavil sa aj v troch broadwayských produkciách, keď debutoval v muzikáli Mrs. Patterson, ako aj v oživení muzikálu Finian's Rainbow. Naposledy sa objavil v muzikáli Kwamina po boku britskej hviezdy Sally Ann Howes. V roku 1979 vytvoril neziskovú organizáciu Council for Positive Images na pomoc zlepšenia medzikultúrneho a medzietnického porozumenia prostredníctvom audiovizuálnej komunikácie. V roku 1980 pôsobil dve funkčné obdobia aj v Rade guvernérov Akadémie televíznych umení a vied a spolupracoval s Výborom pre dokumentárne filmy a Výborom pre zahraničné filmy pri udeľovaní Oscarov.

Najčítanejšie