Oblačno
23°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Zomrel herec zo slávneho seriálu, rakovinu mu diagnostikovali len pred pár mesiacmi
Zdielať na

Zomrel herec zo slávneho seriálu, rakovinu mu diagnostikovali len pred pár mesiacmi

Zdroj: SITA

Smutná správa prišla z Británie, kde vo veku 74 rokov opustil herecké rady predstaviteľ Kevana Lannistera, brata obávaného patriarchu Tywina z Hra o tróny, herec Ian Gelder. O jeho skone informoval jeho partner Ben Daniels v príspevku na sociálnej sieti. Zomrel ani nie po polroku, čo mu v decembri diagnostikovali rakovinu žlčových ciest.

​Pre Bena Danielsa, dlhoročného partnera a manžela britského herca Iana Geldera, bol jeho rýchly odchod z tohto sveta veľkou ranou. Vo svojom príspevku na sociálnej sieti napísal: "S obrovským smútkom a ťažkým srdcom rozbitým na milión kúskov píšem tento post, aby som oznámil, že zomrel môj drahý manžel a životný partner Ian Gelder. V decembri mu diagnostikovali rakovinu žlčových ciest. Zastavil som všetku prácu, aby som sa stal jeho opatrovateľom, ale ani jeden z nás netušil, že to všetko pôjde tak rýchlo."

Zdieľal ich spoločnú fotografiu, kde priblížil udalosti z decembra, keď si vypočuli hrozivú diagnózu: "Je z čias Vianoc, keď som ho dostal z nemocnice, a aj keď tam prežil najhoršie tri týždne, môžete vidieť jeho radosť a vyžarujúcu lásku." Bol pre neho vraj veľkou oporou počas 30 rokov ich spoločného života a ako napísal "úprimne neviem, čo budem robiť bez neho po mojom boku". Považoval ho za "najláskavejšieho, najštedrejšieho vrúcne milujúceho človeka" a "skvelého herca", ktorý bude "chýbať všetkým". S chorobou sa mal vyrovnávať so "statočnosťou a bez sebaľútosti". Dvojicu tvorili od roku 1993, keď sa zoznámili počas účinkovania v hre Enterifying Mr. Sloane.

Pripomeňte si Geldera v seriáli Hra o tróny:

Ian Gelder sa narodil 3. júna 1949 a s hereckou kariérou začal v 70. rokoch, keď sa objavoval v televíznych seriáloch New Scotland Yard či Edward the King, neskôr účinkoval aj v obľúbenej britskej sci-fi šou Doctor Who. Rád si zahral aj v divadle, ale medzinárodne sa preslávil až vďaka jeho účinkovaniu v 12 epizódach seriálu Hra o tróny ako Kevan Lannister, vojenský poradca jeho staršieho brata Tywina. Naposledy sa Gelder objavil v televízii začiatkom tohto roka v epizóde britského detektívneho seriálu One Father Brown.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Ben (@bendanielsss)

Najčítanejšie