Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Multimilionárka Beckhamová vytočila verejnosť! Na TOTO žiada peniaze od štátu!
Zdielať na

Multimilionárka Beckhamová vytočila verejnosť! Na TOTO žiada peniaze od štátu!

Archívna reportáž

Koronavírusová kríza si vyberá svoju daň naprieč všetkými spoločenskými vrstvami. Kým bežní ľudia berú tento stav ako nutné zlo, mnohí svoje podnikatelia svoju činnosť pozastavili a snažia sa s pokorou toto obdobie prečkať, niektorí milionári odmietajú svoje impériá dotovať z vlastných peňazí.

Medzi tieto šporovlivé hviezdy sa zaradila aj Victoria Beckham (46) s jej módnym impériom VB Limited. Tá zažíva údajne najhorší týždeň v živote po tom, čo sa na ňu za jej podnikateľské rozhodnutie spustila vlna kritiky verejnosti i známych tvárí.

Ako prináša The Sun, Victoria sa rozhodla poslať až 30 svojich zamestnancov na nútenú dovolenku. Týmto rozhodnutím by však prišli o väčšinu svojho bežného príjmu. Victoria preto od štátu žiada finančnú podporu, aby mohla zaplatiť zvyšné náklady na ich výplaty. A to napriek tomu, že majetok jej rodiny sa odhaduje až na 335 miliónov libier. Toto má byť aj hlavný dôvod, ktorý postavil mnohých ľudí zo stoličky.

Victoria Beckham pravidelne prispieva na charitu, preto sa môže mnohým zdať kritika na jej osobu nespravodlivá:

​Už tradičný kritik bohatých celebrít, komik Ricky Gervais, sa nechal počuť, že „S Beckhamovcami som po tomto skončil“. No poriadne im naložil aj známy komentátor Piers Morgan. „Prepáčte, ale je mi z toho na vracanie. Ak vám tak veľmi záleží na Národnom zdravotníckom systéme, tak prečo beriete peniaze od daňových poplatníkov, ktoré systém tak zúfalo potrebuje. Vy nepotrebujte prepustiť zamestnancov a podporiť svoj rozpadajúci sa biznis,“ napísal tvrdo na Twitteri na adresu britských boháčov.

Predpokladá sa, že zamestnanci neprídu o svoju prácu, avšak 80 percent ich mzdy si môže Victoria nárokovať naspať od štátu a to až do výšky 500 libier na hlavu zamestnanca. Údajne sú mnohí z nich na nútenej dovolenke už dva mesiace. Zdroj z okolia Beckhamovcov potvrdil, že Victoria má z toho hlavu v smútku. „Svojim priateľom sa zverila, že napriek tomu, že to bol jej narodeninový týždeň, bol to zároveň jej najhorší týždeň. Je smutná, a nerozumie prečo dostáva kritiku za niečo, čo v tejto situácii robí mnoho iných firiem. Myslí si, že to nie je fér“.

Victoria 17. apríla 2020 oslávila svoje 46. narodeniny:

 Victoriina hovorkyňa tento krok oficiálne okomentovala: „Tvrdo pracujeme na tom, aby bol tím pracovníkov firmy Victorii Beckham počas tohto náročného obdobia chránený. A to tým, že udržíme naše podnikanie v dobrej kondícii". Pravdou však je, že jej módnemu biznisu sa od založenia  v roku 2008 príliš nedarilo a údajne si sama škrtla svoju výplatu, čo by sa však pri jej majetku dalo viac než očakávať. Či toto gesto bude stačiť ako náplasť na hnev jej kritikov, je otázne.

 

 

Súvisiace články