Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Modelku Petru Němcovú (35) skrývali po ničivej tsunami pod iným menom
Zdielať na
Móda

Modelku Petru Němcovú (35) skrývali po ničivej tsunami pod iným menom

Česká topmodelka Petra Němcová mala to šťastie, že prežila ničivé tsunami v Thajsku pred desiatimi rokmi. V nemocnici bola hospitalizovaná pod iným menom. Pre blesk.cz to uviedol muž, ktorý bol s Němcovou na ostrove.

Český podnikateľ Roman Hajabáč pre blesk.cz opísal, čo sa dialo po ničivej tsunami v roku 2014. Modelka Petra Němcová trávila vtedy na thajskom ostrove Phuket Vianoce a Silvester so svojim priateľom, fotografom Simonom.

Prečkala na palme

Oboch strhla vlna, Simon Atlee tsunami neprežil. "Petra sa potom, čo sa jej podarilo prečkať hrôzu na palme, ocitla v nemocnici. Všade panoval chaos. Sama nevie, kto jej vtedy pomohol najviac. Ja som urobil všetko, čo bolo v mojich silách - hlavne som ju našiel," povedal Hajabáč pre blesk.cz

Potom, čo s miestnym domorodcom Joyom obišiel desať nemocníc, topmodelku našiel. V nemocnici figurovala pod menom ako Petra z Čiernej Hory. "Najskôr ma k nej vôbec nechceli pustiť, vzali mi pas a pýtali sa Petry, či ma pozná," pokračuje podnikateľ. 

Vďaka Joyovi, ktorý podnikateľovi pomáhal pri hľadaní, zaistili petre policajnú ochranu pre novinármi, ktorí sa k nej neustále chceli dostať. Zariadili taktiež starostlivosť na špeciálnom oddelení, kde jej mohli pomôcť. "Smutné bolo, že jej zahraničná agentúra sa o ňu začala zaujímať až potom, čo zistila, že Petra nebude mať trvalé následky," dodáva Hajabáč.

Němcová porozprávala o ničivej tsunami aj talkšou Larryho Kinga, ktorú vysielala televízia CNN:

SITA

Srí Lanka, Sumatra aj Thajsko

Pred desiatimi rokmi sa na Srí Lanke odohrala obrovská tragédia. Zemetrasenie a následné vlny tsunamu zasiahli Indonéziu a po Štedrom dni na sviatok Štefana aj dovtedy rajský ostrov Srí Lanka. Na miesto sa vydali záchranári z celého sveta, nechýbali slovenskí.

VIAC ČÍTAJTE TU: Voda v oceáne zmizla, nasledovala obrovská vlna

Zemetrasenie s epicentrom vzdialeným 150 kilometrov od indonézskeho ostrova Sumatra udrelo o 7:58 miestneho času a trvalo dlhých desať minút. V priebehu pol hodiny zasiahli prvé ničivé vlny pobrežie Sumatry, za ďalších 30 minút dorazili k pobrežiu Thajska. Z dovolenky v Ázii sa nevrátilo 9 000 cudzincov.

Pozrite si priložené video:

Zdielať na

Súvisiace články