Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Princ George mal na sebe prvýkrát dlhé nohavice
Zdielať na

Princ George mal na sebe prvýkrát dlhé nohavice

Archívna reportáž

Etiketa a dlhoročná tradícia vo Veľkej Británii nedoporučuje malým chlapcom z vyššej spoločnosti nosiť dlhé nohavice. Princ George, prvorodený syn Williama a Kate, v júli oslávi piate narodeniny a doposiaľ poznal iba kraťasy. Na Harryho svadbe sa však prvýkrát predviedol v dlhých nohaviciach.

Sobotňajšia svadba princa Harryho a Meghan Markle bola prvou verejnou akciou, kde sa mohol princ George ukázať v dlhých nohaviciach. Malým aristokratom tradícia a etiketa prikazuje nosiť kraťasy. V minulosti nosili dlhé nohavice iba chudobní chlapci.

​Pred takmer mesiacom, kedy sa narodil vojvodkyni Kate tretí potomok a súrodenci boli malého Louisa pozrieť v nemocnici, mal George kraťasy.

Oficiálne môžu chlapci nosiť dlhé nohavice, keď dosiahnu sedem rokov.

​Kraťasy mal aj počas prvého dňa od nástupu do školy.

"Nohavice sú vyhradené starším chlapcom a mužom. Kraťasy sú spoločenským príznakom pre chlapčekov. Aj napriek tomu, že sa mení počasie, má sa za to, že ak sa chlapček objavil v nohaviciach na predmestí, pripisovali mu nedobrý pôvod. Žiadny šľachtic hodný svojho mena, nieto ešte člen kráľovskej rodiny, po ničom takom netúži," vysvetlil odborník na etiketu William Hanson.

​Hoci sú William a Kate moderní rodičia, túto tradíciu sa rozhodli zachovať. 

Súvisiace články