Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trend jesennej módy? Gumáky
Zdielať na

Trend jesennej módy? Gumáky

Leto vymieňa jeseň a my vymieňame ľahšie kúsky oblečenia za tie teplejšie. Toto ročné obdobie je charakteristické častými dažďami a preto treba mať poruke okrem dáždnikov aj gumáky.

Gumáky, balerínky, tašky a to všetko z gumy. Svet sa nám asi zbláznil. Ak si toto vravíte aj vy, skúste na tým ešte pouvažovať. Veď predsa len je tu veľa faktorov, ktoré hovoria za.  Tak napríklad ľahko udržiava a čistí a najhlavnejšie je to, že ste stále v suchu. Ale!

Zliezajú nechty

"Počul som od našej slečny vizážistky o troch akcentoch, ktoré hovoria proti, minimálne z gumákov, že z toho zliezajú nechty, tá aróma nie je vďačná a bolia z toho nohy," vymenováva stylista Maroš Kočišík.

Maroš berie túto časť obuvi ako prechodnú zastávku v prípade, že vonku leje a vy sa potrebujete presunúť z bodu A do bodu B, pomocou MHD, ale v práci sa potom prezujete do normálnych topánok. Aj druhý stylista sa na čoraz obľúbenejší kúsok pozerá skepticky.

Niektoré za dvesto

"Už len z toho, z kade prišli do módy je zrejmé, že neboli robené na bežné nosenie, to boli pôvodne topánky na práce v záhrade, na poli alebo na rybačku," vymenováva stylista Hornyak.

Lenže človek je tvor hĺbavý a dopadlo to celé inak ako bolo pôvodne zmýšľané. "Nejaký návrhár si povedal, to je zaujímavý kúsok, môže to byť lacné, a tak sa to prepašovalo do tej módy," opisuje Hornyák.

Lacné ani nie, veď len za niektoré kúsky zaplatíte takmer dvesto eur. Tie ale majú punc svetoznámeho dizajnéra. Sú však aj dostupnejšie modely.

Súvisiace články