Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Angelina Jolie šokuje! Nechala si odstrániť vaječníky
Zdielať na
Zdravie

Angelina Jolie šokuje! Nechala si odstrániť vaječníky

Americká herečka Angelina Jolie oznámila, že si z obavy pred rakovinou nechala minulý týždeň preventívne vyoperovať vaječníky a vajcovody. V článku denníka The New York Times tiež odporučila všetkým ženám, aby sa starali o svoje zdravie a hľadali spôsoby tých najlepších liečebných možností pre seba.

Herečka uviedla, že obavy z rakoviny neznamenajú, že žena automaticky musí podstúpiť operáciu. Podľa nej je potrebné sa podariť s lekármi, pretože na každý zdravotný problém existuje viac riešení.

"Najdôležitejšie je informovať sa o možnostiach a vybrať si tú, ktorá je pre vás osobne správna," zdôraznila Jolie.

Pre zákrok, ktorým sa dobrovoľne dostala do menopauzy, sa rozhodla po tom, čo testy ukázali niektoré zmeny v oblasti vaječníkov, ktoré by mohli viesť k zhubnému nádorovému ochoreniu.

Angelina Jolie

Isifa

Na rakovinu vaječníkov zomrela herečkina matka, ktorej lekári ochorenie zistili, keď mala 49 rokov. Na rakovinu zomreal aj babička a teta Angeliny, priznala pre denník The New York Times

Pozrite si video:

Odstránenie pŕs

Filmová hviezda si pred rokmi z rovnakého dôvodu nechala odstrániť prsia. Pred obojstrannou mastektómiou, teda odstránením mliečnych žliaz, lekári v roku 2013 odhadli, že Angelina s 87-percentnou pravdepodobnosťou raz ochorie na rakovinu pŕs a že to z 50 percent horzí aj jej vaječníkom.

Nedávne testy odhalili v oblasti vaječníkov zápalové ložiská. Následné vyšetrenia ukázali, že nejde o rakovinu. Herečka sa po tomto planom poplachu ale rozhodla pre preventívne odstránenie vaječníkov a vajcovodov.

SITA

"Viem, že moje deti nebudú musieť nikdy hovoriť, že ich matka zomrela na rakovinu vaječníkov," uviedla Jolie. Zároveň ocenila podporu, ktorú v tejto pre ňu ťažkej situácii mala od svojho manžela Brada Pitta. Slávny pár má tri vlastné a ďalšie tri adoptované deti.

V súčasnosti sa Angelina snaží prírodnými prostriedkami posilňovať svoj imunitný systém. "Bez ohľadu na prísun nových hormónov som teraz v menopauze. Už nikdy nemôžem mať deti a očakávam určité fyzické zmeny. Príjmem ale v pokoji všetko, čo príde, nie preto, že som silná, ale preto, že je to súčasť života. Nie je čoho sa báť," uzavrela držiteľka troch cien Zlatý glóbus a filmového Oscara.

Angelina Jolie si už pre strach z rakoviny dala odstrániť prsia:

Zdielať na

Súvisiace články