Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Cereálie sú plné nezdravého cukru, varujú odborníci
Zdielať na
Zdravie

Cereálie sú plné nezdravého cukru, varujú odborníci

Všetkého veľa škodí. Mnohé mamičky si to možno ani neuvedomujú, no deťom vraj dávajú namiesto zdravej a vyváženej stravy veľkú kalorickú bombu. Cereálie totiž podľa vplyvného nemeckého spotrebiteľského združenia nie sú zdravé.

Týka sa aj výrobkov, ktoré sa predávajú u nás a možno ich svojim deťom dávate aj vy. Ukázalo sa, že až 80 percent raňajkových cereálií obsahuje priveľa cukru - vyše jednu pätinu. V každom druhom produkte ho dokonca našli viac ako 30 percent. Mnohé sa tak vyrovnajú torte, či čokoládovej tyčinke, ktorú by inak rodičia deťom na raňajky nikdy nedali.

Podľa testujúceho združenia sú reči o celozrnných výrobkoch a vitamínoch skôr biznis a používajú sa lacné prísady. Vločky a lupienky, ktoré dopadli najhoršie, sa našťastie u nás nepredávajú, aj tak je ale lepšie dobre čítať informácie na obale a nenechať sa nalákať iba na reklamné texty a prípadné bonusy v balení ako napríklad hračky. Dobre neobstáli ani výrobky, označené ako BIO. Tiež sú príšerne presladené a medzi tých mizivých 6 percent produktov, v ktorých sa našla iba desatina cukru, sa skrátka nedostali.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na