Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Angelina Jolie (37) prišla o svoje prsia! Pre rakovinu
Zdielať na
Showbiznis

Angelina Jolie (37) prišla o svoje prsia! Pre rakovinu

Hollywoodska hviezda a zvláštna vyslankyňa OSN Angelina Jolie si dala chirurgicky odstrániť prsia. Herečka sa obávala, že ochorie na rakovinu ako jej matka. Tá zomrela vo svojich 56 rokoch.

"Nosím v sebe chybný gén BRCA1, ktorý výrazne zvyšuje riziko rakoviny pŕs a vaječníkov. Lekári odhadli, že riziko ochorenia na rakovinu pŕs je v mojom prípade 87 percentné a vaječníkov 50 percentné," povedala 37-ročná matka šiestich detí v utorkovom vydaní denníku New York Times. 

Podľa herečky trval proces odstránenia prsnej mliečnej žľazy a tkaniva dva mesiace. Posledný zákrok podstúpila Jolie koncom apríla. Hlavná operácia, pri ktorej jej odobrali tkanivo a namiesto neho vložili dočasné vypchávky, trvala osem hodín.

Rozhodnutie dát si odstrániť prsia bolo podľa herečky ťažké, ale je rada, že tak spravila. Doplnila, že ju podporoval aj jej partner Brad Pitt. "Píšem o tom, pretože dúfam, že ostatné ženy budú z mojej skúsenosti čerpať," vysvetlila.

Angelina Jolie zároveň upozornila, že na rakovinu pŕs ročne zomrie 458 000 ľudí. Uviedla, že prevencia a liečba by mali byť zdravotníckou prioritou, ale testovanie je stále pre veľa žien drahé.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: nytimes.com, topstar.sk, TV JOJ/Daniel Levický Archleb

Zdielať na

Najčítanejšie