Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTOGALÉRIA: Už žiadna čierna. Herečky na Oscaroch žiarili
Zdielať na

FOTOGALÉRIA: Už žiadna čierna. Herečky na Oscaroch žiarili

Archívna reportáž

Celým svetom hýbe kampaň MeToo, dotýka sa predovšetkým Spojených štátov. Bojuje proti sexuálnemu obťažovaniu. Kto ale čakal, že slávne dámy na podporu tohto hnutia prídu na udeľovanie Oscarov v čiernom, hlboko sa mýlil.

Počas galavečera bolo možné v sále vidieť plejádu pôvabných dám v róbach najrôznejších strihov a farieb. 

Zatiaľ čo Meryl Streep (68) či Allison Janney (58), ktorá získala sošku za najlepšiu vedľajšiu úlohu, vsadili na červenú a zladili sa doslova s kobercom, ďalšia herecká legenda Jane Fonda (80) prišla v snehobielych šatách.

Britská hviezda Helen Mirren (72), ktorá stála na pódiu viackrát, sa musela prezliekať. Modrú si okrem nej zvolila aj Austrálčanka Nicole Kidman (50), či niekdajšia milenka amerického exprezidenta Monika Lewinska (44).

​Dôležitosť boja za práva žien pripomenuli herečky Jodie Foster (55) či spomínaná Jane Fonda. 

Slovensko malo na Oscaroch zástup v podobe herečky Alexandry Borbély. Tá sa pred časom stala najlepšou európskou herečkou.

https://www.instagram.com/p/Bf665SEhYFN/?taken-by=szandraborbelyova

KOMPLETNÉ VÝSLEDKY NÁJDETE TU.

"Oscar je najviac milovaný a rešpektovaný muž Hollywoodu. Poviem vám prečo. Pozrite sa na neho. Ruky má tam, kde ich môžete vidieť, nikdy nepovie škaredé slov a hlavne, nemá žiadny penis," vtipkoval komik a moderátor večera Jimmy Kimmel.

Súvisiace články