Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najlepšou európskou herečkou sa stala Slovenka
Zdielať na

Najlepšou európskou herečkou sa stala Slovenka

Na European Film Awards 2017 v Berlíne vyhlásili za najlepšiu herečku Európy. Stala sa ňou Slovenka, ktorá vyrastala v dedinke Veľký Cetín. Momentálne žije charizmatická Alexandra Borbély v Budapešti.

Na udeľovaní Európskych filmových cien v nemeckej metropole sa zúčastnilo približne 900 hercov, režisérov a iných osobností strieborného plátna.

Herečka Alexandra Borbély získala sošku za najlepšiu európsku herečku roka 2017 si zaslúžila za svoj výkon v maďarskom filme s názvom O tele a duši.

"Nebolo to jednoduché, úlohu som dostala až na druhýkrát. V mojich očiach bolo vidieť skúsenú ženu, a tak som si musela donekonečna nacvičovať postavu Márie a pred kamerou potlačiť moju ženskosť," vysvetlila.

"Najťažšia scéna bola pre mňa po piatich dňoch nakrúcania, kedy som si mala podrezať žily," dodala. Film je určený pre náročného diváka. 

​Alexandra už ako dieťa veľa recitovala. Pre hereckú dráhu sa rozhodla počas štúdií na gymnáziu. Rodičia z nej chceli mať právničku, ale vybrala si iné povolanie. Jej úspech rodinu príjemne prekvapil. 

"Plakali sme, nechceli sme tomu ani uveriť," povedala šťastná mama. 

Súvisiace články

Najčítanejšie