Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Maratón Fashion Live 2014: Bratislava bude plná módy a krásy
Zdielať na

Maratón Fashion Live 2014: Bratislava bude plná módy a krásy

Bratislava sa pripravuje na poriadny maratón! Už o pár týždňov zaplnia hlavné mesto mená svetových značiek a predviesť sa budú môcť i návrhári, ktorí sa vo svete módy snažia uplatniť. V polovici októbra sa budú konať dni módy Fashion Live 2014.

V priebehu niekoľkých dní sa na jednom mieste stretnú také zvučné mená ako Jana Gavalcová, Boris Hanečka, Veronika Hložníková či Martin Holubec. Predvádzať sa budú nielen ich modely. Bratislava bude plná svetových módnych návrhárov zvučných mien.

"Latku sme si nastavili vysoko. Predvedieme dvadsaťdeväť kolekcií behom troch dní. Síce máme skúsenosti s organizovaním takéhoto záberu, ale toto je oveľa komplexnejšie," ozrejmuje Olo Křížová, Art Director Fashion Live.

Harmonogram je nielen plný módy svetových či slovenských výtvorov, ale organizátori doň vtesnali i výstavy, prezentácie či predajné showroomy.

"V popoludňajších hodinách predstavíme mladú generáciu. Následne budú mať návštevníci možnosť vidieť komerčné značky. V neskorších hodinách budú všetky kolekcie slovenských dizajnérov, ako aj hostí zo zahraničia umiestnené vo výstavných priestoroch," dopĺňa Křížová.

Národné kostýmy

"Chystám zhruba dvadsať až tridsať modelov, ktoré sa dajú nosiť a budú nadväzovať na národné kostýmy. Tie som robila pre Miss Universe pred dvoma rokmi a reprezentovali našu krajinu aj na rôznych súťažiach," prezrádza módna návrhárka Jana Gavalcová.

"Prezentovať budeme novú kolekciu, ktorá bude pozostávať z drobností, ktoré ženám zlepšujú život," odtajila módna návrhárka Lucia Jarošová.

Okrem módnych tvorcov sa predvedú i kostýmoví výtvarníci. Napríklad taká Iveta Haasová, ktorá oblieka herečky z Paneláku. "Moja práca je zameraná na ľudské telo, na to, čo je vo vnútri a čo človek vidín navonok. Pôjde o konfrontáciu materiálu, štruktúr a vzorov ľudského tela," upresňuje Iveta.

Módny víkend spestria aj hostia zo zahraničia, či mladí módni tvorcovia z ateliérov vysokých škôl.

Súvisiace články