Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Cesta ku sláve svetových modeliek: Úspechu predchádzajú tŕnisté chodníčky
Zdielať na
Showbiznis

Cesta ku sláve svetových modeliek: Úspechu predchádzajú tŕnisté chodníčky

Víťazkám modelingových súťaží by sa mali otvárať všetky dvere dokorán. Nie je tomu ale tak! Cesta za slávou je tŕnistá, tvrdia modelky svetového mena. Výhra automaticky neznamená, že sa o modelku potrhajú svetové módne značky.

Elite Model Look je súťaž, ktorá objavila ikony svetového mena. Na ich zozname nechýba napríklad Cindy Crawford,či Denisa Dvončová. Tá je jedinou víťazkou svetového finále z roku 2003.

"Pri spomienke si vybavím backstage, kde bola veľká sranda. Spomínam aj na mnoho úžasných ľudí a tiež na veľkú radosť z víťazstva," opisuje Denisa dojmy z víťazstva.

Súťaže sa zúčastnili i ďalšie zvučné mená, hoci svoj úspech našli v inej oblasti. Príkladom je Adela Banášová. Hoci je úspešnou moderátorkou, tento rok si sadla do kresla predsedkyne poroty.

"Bol to zážitok. Stretla som sa s Lindou Evangelistou, bola som na izbe s Andreou Verešovou. Bol to úlet do sveta, ktorý je pekný a zaujímavý, ale vedela som, že to nie je môj pevný bod v živote," spomína Adela.

Len pár úspešných

Víťazi sú na prahu slávy, no úspech dosiahnu len tí vyvolení. Modelky, ktoré sa presadili vo svete, radia, aby každá mladá vychádzajúca hviezda nechala pýchu a prehnané sebavedomie radšej doma. To je totiž expresná cesta k pádu na vlastný nos.

"Dodnes sa držím hesla, byť skromný a pokorný," priznáva Jitka Válková, Miss českej republiky z roku 2009.

"Každá rada je drahá. V každom prípade platí, nech nasávajú všetko, čo sa okolo nich deje, nech si to užívajú a berú to ľahkou rukou," radí bývalá modelka Iva Pazderková.

"Keď človek vojde do miestnosti a je ho plná miestnosť, to je tá osobnosť," konštatuje Denisa Dvončová.

Pozrite si reportáž o ceste k sláve úspešných modeliek:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie