Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vogue bude mať na titulke prvýkrát v histórii transgender modelku
Zdielať na

Vogue bude mať na titulke prvýkrát v histórii transgender modelku

Brazílska modelka Valentina Sampaio (22) bude prvou transgender osobou, ktorá sa objaví na titulnej stránke prestížneho francúzskeho magazínu Vogue. Narodila sa ako chlapec, ale dala sa preoperovať na ženu.

Prvýkrát v histórii sa v marci objaví na titulnej strane francúzskeho magazínu Vogue transgender modelka. Vedenie magazínu považuje Valentinu za femme fatale, ktorá sa narodila v nesprávnom tele.

Dosiahla svoj sen

"Transgender osoby v budúcnosti poriadne zamiešajú karty," myslí si modelka, ktorá je pyšná na to, že sa z Brazílie dostala do Francúzska. Ako dieťa snívala o tom, že sa stane modelkou. Už vtedy vedela, že chce byť ženou. Vďaka modernej medicíne dosiahla svoj sen.

"Valentina musela prežiť veľa bolesti, aby sa stala tým, kým je dnes. Je to nádherná osoba, ktorá dáva nádej mnohým ľuďom," myslí si editor Vogue a dúfa, že práve ona zbúra tabu. Dodal, že byť transgender nie je nič zlé. 

Prvýkrát v roku 1981

Už v minulosti sa na titulných stranách iných magazínov objavili transgender modelky. Stalo sa tak napríklad v roku 1981, kedy sa na obálke časopisu Playboy objavila Caroline Cossey, ktorá bola kedysi chlapom.

O rok neskôr prišiel National Geographic s deväťročným chlapcom na titulke, alebo v roku 2014 sa na obálke Time objavila Laverne Cox.

Súvisiace články