Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Miss Universe je Američanka, Slovenka Ľubica Štepánová (24) nezaujala
Zdielať na
Móda

Miss Universe je Američanka, Slovenka Ľubica Štepánová (24) nezaujala

Novou Miss Universe je 20-ročná Američanka Olivia Culpo. Rozhodla o tom desaťčlenná porota, ktorá v stredu večer zasadla v Las Vegas. Prvou vicemiss sa stala Filipínčanka Janine Tugonon, na tretej priečke skončila Irene Sofiá Esser Quinter z Venezuely. Do prvej päťky sa dostali aj súťažiace z Brazílie a Austrálie.

Úradujúca Miss Universe Slovenskej republiky 24-ročná Ľubica Štepánová vo svetovom finále nezaujala, keď sa spomedzi 88 dievčat z celého sveta neprebojovala do top 16. Nepomohli jej tak ani šperky v hodnote takmer 200 tisíc eur. Medzi najlepšiu šestnástku sa nedostala ani česká reprezentantka Tereza Chlebovská.

Dvadsaťročná Olivia Culpo pochádza z Rhode Islandu. Do finále Miss Universe sa dostala ako víťazka súťaže Miss USA, ktorá sa konala začiatkom júna, taktiež v Las Vegas. Kráska sa v nej predstavila v požičaných šatách za 20 dolárov.

Culpo má dvoch starších a dvoch mladších súrodencov, hrá na violončele, ovláda taliančinu a angažuje sa v projektoch podporujúcich boj proti rakovine prsníka. Dcéra hudobníkov, ktorá študuje na Boston University, dostane za víťazstvo bližšie nešpecifikovaný honorár, kolekciu šiat a luxusný apartmán v New Yorku.

Miss Universe založila v roku 1952 kalifornská odevná spoločnosť Pacific Mills. Od roku 1996 ju riadi miliardár Donald Trump. V 60-ročnej histórii súťaže sa Američanka tešila z víťazstva osemkrát. Slovenská alebo česká reprezentantka v súťaži nikdy netriumfovala. Naopak, svoju víťazku už má napríklad Namíbia, Angola, Panama, Dominikánska republika, Trinidad a Tobago, Peru, Botswana, Nórsko, Fínsko, Izrael, Libanon alebo Grécko.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: SITA

Zdielať na