Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Chlpatý február je tu! Celebrity, ktoré sa odmietli holiť
Zdielať na

Chlpatý február je tu! Celebrity, ktoré sa odmietli holiť

Viete si predstaviť, že by ste na celý jeden mesiac odložili žiletky? Ženy po celej Austrálii založili hnutie, ktoré si za cieľ stanovilo rozbiť predsudky o ženskej kráse a zároveň pomôcť dobrej veci.

Poznáte Movember? Tak toto je niečo podobné. Ibaže pre ženy. Hnutie Get Hairy February založila Alex Andrews, ktorá pomáha obetiam domáceho násilia a sexuálneho zneužívania. Vzdala sa žiletiek už pred rokom a pol. 

Vyhrážali sa jej smrťou

"Ženské ochlpenie je kontroverzné. Muži si nechávajú narásť fúzy, majú chlpy na nohách, na rukách a nikto nespochybňuje ich hygienu, inteligenciu, atraktivitu alebo ich profesionalitu," povedala aktivistka.

Naráža tak na vlnu pobúrenia, ktorú rozpútala herečka Lola Kirke, ktorá sa na červenom koberci počas udalosti odovzdávania Zlatých glóbusov predviedla so zarasteným podpazuším. Na sociálnych sieťach sa dočkala veľkého množstva negatívnych reakcií, dokonca sa jej aj vyhrážali smrťou. 

​V minulosti sa modernému ponímaniu krásy v podobe hladkej pokožky postavilo niekoľko známych osobností, napríklad Madonna alebo Miley Cyrus.

Súvisiace články