Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Herzigová (39) a Maxová (41) pomáhajú opusteným deťom
Zdielať na
Móda

Herzigová (39) a Maxová (41) pomáhajú opusteným deťom

Vo svete modelingu sú už zaslúžilé umelkyne, ale aj so 40-tkou na krku vedia očariť. Krásne supermodelky od našich susedov, Tereza Maxová a Eva Herzigová, skrátka zostávajú hviezdami. A svoju popularitu využívajú na dobrú vec. Spojili sily, aby svoj šarm a predvianočný čas využili na pomoc deťom bez rodiny.

O tom, že ani po ukončení profesionálnej kariéry nepatria do starého železa, najnovšie presvedčili na pražskej módnej prehliadke. Niesla príznačný názov: Začiatok. Teda presne to, čo by obe modelky radi sprostredkovali deťom, ktorým sa vlastní rodičia otočili chrbtom. Z akcie vyzbierali päť miliónov korún. Aj vďaka nim plní sny o novej rodine deťom z detských domovov.

Eva Herzigová svoju hviezdnu kariéru odštartovala v 90. rokoch, keď predvádzala podprsenky značky Wonderbra. V médiách sa objavovala aj v súvislosti so svadbou a následným rozvodom s bubeníkom skupiny Bon Jovi - Ticom Torresom. V roku 2006 bola Venušou na otváracom ceremoniáli zimných olympijských hier v talianskom Turíne, odkiaľ pochádza otec jej dvoch detí Gregorio Marsiaj.

Herzigová sa objavila aj vo filmoch Strážni anjeli (1995), Priateľova manželka (1998) či Modigliani (2004). V rebríčku najbohatších modeliek sveta, ktorý zverejnili vo februári, je na 15. mieste. Hodnota jej majetku sa odhaduje na 450 miliónov českých korún (v prepočte približne 18,093 milióna eur).

Aj spomínaná Tereza Maxová vypracovala pred rokmi na jednu z najúspešnejších českých modeliek. Počas svojej kariéry spolupracovala 38-ročná kráska s módnymi návrhármi ako Karl Lagerfeld, Armani, Donna Karan, Ralf Lauren, YSL, Sonia Rykiel či John Galliano a objavila sa na titulnej strane časopisov Vogue, Elle, Cosmopolitan alebo Marie Claire.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Marcela Gatciová, SITA

Zdielať na