Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Modelka Kociánová (23) si prežila v Amerike peklo!
Zdielať na
Móda

Modelka Kociánová (23) si prežila v Amerike peklo!

Vyčíňajúci tajfún na východe USA pripravil takmer stovku ľudí o život a spôsobil miliardové škody. Kedysi rušné mesto sa bez elektriny, vody a telefonického spojenia začalo vyľudňovať. Kto mohol, alebo mal to šťastie unikol pred besniacim živlom. V New Yorku v čase vyčíňania hurikánu Sandy bola aj top modelka Michaela Kociánová, ktorá pred veternou smršťou utiekla na Floridu.

"Bolo to zlé, večer mi okolo okna letel kontajner, nemáme vodu, elektrinu, nefunguje metro, tak sa snažia jazdiť autami a dochádza aj benzín. Ja som odletela na Miami, ak bude všetko v poriadku, tak sa v nedeľu vrátim späť," povedala modelka. Ohlásený hurikán v jednom z najväčších miest na svete na seba nenechal čakať. Tak povediac odstrihnutí od sveta zostali na pár hodín v New Yorku aj iní Slováci.

Martin Valihora zažil v New Yorku aj pád dvojičiek. Napriek tomu, že Ameriku považuje za jednu z najbezpečnejších krajín v rámci organizácie, podobne situácie mu naháňajú strach. "Viem, že moja kamarátka jedna písala na sociálnej sieti, že radšej nepozerala správy, ani nič a že keď si to po tej búrke proste otvorila a pozrela, tak že ak by si to pozrela počas búrky, tak by spanikárila, lebo bolo to drsné," opisuje muzikant. V Bostone bol i počas veľkej búrky, ktorú však ani z ďaleka neprirovnáva k hurikánu Sandy.

Už vtedy sa ale na vlastnej koži presvedčil, že hrozba nebezpečenstva na Američanov naozaj platí. Všetci totiž rešpektujú nariadenia a na uliciach mesta nestretnete nikoho. "Nikde nebolo nič. Normálne mesto duchov a to neviem, či si vie vôbec niekto predstaviť, že príde do veľkého mesta a nikde nikto nie je, ani zvuk, normálne ako keby bolo vymreté mesto počas druhej svetovej vojny," dodáva Valihora.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Alexandra Orviská

Zdielať na