Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Prepchaté šatníky detí. Aj známe mamičky sa vedia vyblázniť
Zdielať na
Móda

Prepchaté šatníky detí. Aj známe mamičky sa vedia vyblázniť

Známe ženské tvrdenie " nemám, čo na seba" sa v materstve očividne presúva aj na deti. Často ich treba prezliekať a to si vyžaduje dosť oblečenia. Podľa odborníkov však mávajú niektoré deti taký prepchatý šatník, že by mohli obliecť ešte aj tie susedove...

56 kusov oblečenia. Presne toľko vraj bábätku stačí. To aspoň vyplýva z jedného z prieskumov. No, od reality má toto číslo poriadne ďaleko. Napríklad v takej skrinky jojkárskej redaktorky Jany Krescanko-Dibákovej sa ukrývalo toto oblečenia trošku viac. Kusov sme narátali až 80. "Tiež si myslím, že je toho veľa. No niečo dostaneš, niečo ti požičajú kamošky...," tvrdí.

Svoje vie o tom aj ďalšia jojkárka, Mária Ölvedyová, ktorá je hrdou maminou 7-mesačného Miška. V jeho skrini bolo 145 kusov oblečenia. "Kebyže mám málo vecí, musím ich stále prať a žehliť, čiže ja vlastne šetrím čas...," vtipne sa obhajovala Majka.

Zdá sa, že odborníci sa s číslom 56 poriadne prerátali. Slovenské mamičky toho majú doma neporovnateľne viac. "Pre ženy je to nový začiatok. Dnes má priemerná prvorodička 30 rokov a 15 rokov nakupovala len pre seba a zrazu môže kupovať maličké veci, ktoré ju dovtedy nezaujímali. To je ako keď dieťa objavuje nové veci," myslí si psychologička Erika Bohdanová.

Prieskum dokonca ukázal, že deti reálne viac ako polovicu vecí ani nevynosia, pričom mamičky na ne v priemere vyhodia 500 eur ročne. No a mnohé nakupujú vo výpredajoch veci aj na rok či dva vopred. Do dokonalosti to dotiahla naša Janka, ktorá malému Maťkovi kúpila hneď trojo rovnakých nohavíc. A to sa blížia Vianoce, počas ktorých Ježiško v podobe starých rodičov či príbuzných, šatník dieťa opäť o niečo rozšíri.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Petra Dišková

Zdielať na