Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Levanduľou proti mastným vlasom!
Zdielať na

Levanduľou proti mastným vlasom!

Zdroj: TV JOJ

Účinky tejto nenápadnej rastlinky vychvaľuje aj muž, ktorý sa stará o korunu krásy známym slovenským aj zahraničným osobnostiam.

Prírodný zázrak

Levanduľa patrí snáď odjakživa k obľúbeným aromatickým rastlinám.

Jej všestrannosť sa využíva v kozmetike či v lekárstve.

U nás je známa predovšetkým ako záchrana odevov pred moľami, či ako jedna zo zložiek parfumov.

No okrem toho upokojuje nervy, zaručuje kvalitný spánok, pre Grékov bola receptom proti kašľu a jej listy zužitkujete aj v kuchyni, keďže sa skvelo hodí napríklad k pečenému mäsu, rybám, či do šalátov a pokrmov z húb.

Počas druhej svetovej vojny sa tampóny napustené levanduľovým olejom používali ako antiseptikum na rany, v Egypte bola zase prísadou kozmetiky používanej na balzamovanie mŕtvych.

Levanduľou proti plešatosti

Jedným z účinkov o ktorých je dobre vedieť najmä v dnešnej dobe, kedy je alopécia (nenákazlivá autoimunitná choroba spôsobujúca vypadávanie vlasov, pozn. red.) častým problémom mužov či žien bez rozdielu veku, je aj to, že údajne pomáha pri vypadávaní vlasov či plešatosti.

Na tento väčšinou bledo-fialkový zázrak nedá dopustiť ani známy vlasový stylista Ján Molnár, ktorého služby využívajú osobnosti ako Dara Rolins, Andrea Verešová, Tereza Maxová, Andrea Heringová a mnohé ďalšie.

„Milé dámy, vykašlite sa na všetky umelé prípravky, ktoré vám sľubujú obrovský objem. Naozaj sa vráťme k prírode. Levanduľa je jedna zázračná rastlinka, ktorá eliminuje maz na pokožke", dodáva kaderník, ktorý na prípravky s obsahom levandule nedá dopustiť.