Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Takto si udržíte opálenie celé leto
Zdielať na

Takto si udržíte opálenie celé leto

Leto to je slnko, teplo, pohoda a hnedá pokožka. Tá ale nevydrží cez chladné mesiace. Aby vám vydržala čo najdlhšie, mali by ste dodržiavať tieto tipy.

Leto, to nie je iba príjemné leňošenie, ale aj chytanie bronzu. Ak chcete, aby vám takýto vzhľad vydržal čo najdlhšie, skúste toto. "Keď chceme, aby sme si predĺžili opálenie, je veľmi dôležité tú pokožku pripraviť, pripraviť sa na to dá dvomi spôsobmi, v prvom rade je treba používať výživové doplnky," prezrádza medicínska reprezentantka Katarína Sidorová.

Vitamín A

Tie môžete prijímať vo forme vitamínových tabletiek, alebo sa zamerajte na potraviny, ktoré majú vysoký obsah vitamínu A a betakaroténu, ktoré nájdete napríklad v mrkve.

"Pokiaľ sú to výživové doplnky, tak existujú doplnky, ktoré naozaj stimulujú prirodzené opálenie, tým pádom je pokožka predpripravená a vyhne sa aj prípadným intoleranciam so slnkom," pokračuje reprezentantka.

Pigmenty v koži

Ďalšia forma je používanie pílingov. Nie však na opálenú pokožku, ale pred tým, ako sa začnete opaľovať. "Je dobré si ju pravidelne pílingovať, aby sme ju pripravili na slnenie, existujú vynikajúce pílingy, ktoré sú krémové, tie častice sú už v tom kréme, pílingujú mi tu pokožku a vyživujú," dodáva Sidorová.

Ak chcete, aby vaša koža zostala nabitá slnkom po dlhé mesiace, treba myslieť aj na vhodný opaľovací krém. "Obsahujú účinné látky, ktoré urýchlia prirodzené tvorenie pigmentu v koži," rozpráva reprezentantka.

Takéto produkty nájdete napríklad v lekárňach. Ďalším krokom na udržanie snedej pokožky je starostlivosť po slnení. "Je dôležité používať produkty aj po opaľovaní, to sú produkty, ktoré tej pokožke dodajú pružnosť, hydratáciu a ak dôjde k podráždeniu, tak obsahujú látky, ktoré tú pokožku upokoja."

Súvisiace články