Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Osobný tréner radí: Začnite cvičiť a vyvarujte sa týmto chybám
Zdielať na

Osobný tréner radí: Začnite cvičiť a vyvarujte sa týmto chybám

Každoročne si mnohé z nás dávajú predsavzatie, že chcú schudnúť. K tomu neodmysliteľne okrem zdravého jedálníčka patrí aj cvičenie. Štefan Orosz, osobný tréner a štvornásobný majster sveta v kulturistke radí, ako začať správne cvičiť a ktorým chybám sa máme vyvarovať.

Podľa Štefana Orosza je základom celého úspechu chcieť. "Do niečoho sa nútiť nemá ani dlhodobý zmysel," hovorí osobný tréner. 

Prvé tréningy sú zamerané na správne držanie tela a správnu techniku cvičenia. Nie hneď formovanie postavy. 

Osobný tréner odporúča mať svojho trénera. Vtedy sa človek ľahšie prinúti, ako keby mal cvičiť sám. 

Ľudia radi vidia výsledky čo najskôr. Cvičenie a formovanie postavy je ale podľa Štefana Orosza beh na dlhú trať. "Je to všetko individuálne. Keď už niekto v minulosti športoval, tak u neho je to jednoduchšie. Jeho telo si pamätá, že napríklad behával. Horšie je, keď človek nič celý život nerobil a začína až teraz," hovorí osobný tréner

Prvé kilogramy idú ľahko dole. "Je potrebné, aby cvičiaci dodržiaval určité stravovacie návyky, pretože samotné cvičenie nám pomôže spáliť nejaké kalórie, ale keď doma dojete chladničku, výsledok nebude až taký," hovorí Štefan Orosz. 

Najčastejšie chyby

Človek by si v prvom rade mal stanoviť reálne ciele. A hlavne pravidelná strava je veľmi dôležitá. "Mal som klienta, ktorý chcel schudnúť desať kíl. Podarilo sa mu to za mesiac a pol a vôbec sa netrápil. Prekopali sme jedálniček, začal jesť päťkrát denne. Keď jete častejšie, metabolizmus je aktívnejší," hovorí štvornásobný majster sveta v kulturistike. 

Súvisiace články