Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Liečivé BIO voňavky. Vyrobte si ich doma sami
Zdielať na
Zdravie

Liečivé BIO voňavky. Vyrobte si ich doma sami

Zbavia vás vrások a vysokého cholesterolu, spevnia a vyhladia pokožku, osviežia vás a dodajú vám dobrú náladu. Reč je o BIO-voňavkách, ktoré si úplne jednoduchým spôsobom dokážete vyrobiť aj doma.

Do nádoby natlačíme doplna lupene ruží, zalejeme ich liehom a necháme minimálne mesiac vylúhovať. "Lupienky obsahujú liečivé látky, ktoré prevláčňujú, zjemňujú a prevoňajú pokožku. Dokonca vyhladzujú aj tie vrásky. Počas dňa by sa to malo viackrát pretriasť," hovorí bylinkárka Anna Kopáčová. 

Škoricovo-ružová BIO-vôňa, ktorá sa má taktiež lúhovať mesiac a pretriasať v liehu, poteší nielen čuchové orgány. "Škorica pôsobí dobre na svaly, spevňuje svaly, ničí tuky, cholesterol, znižuje cukrovku, pôsobí upokojujúco," tvrdí bylinkárka. Navyše je vynikajúcim afrodiziakom.

A keď dáte aspoň na mesiac do liehu vonný muškát a citrón s výsledkom a účinkami tejto voňavky budete nadmieru spokojní. "Vonný muškát pôsobí na cievny systém a hlavne na srdcový sval. Citrón, kvietky a listy, aj kôra je sám o sebe antiseptický," hovorí Kopáčová. Keď všetky tieto ingrediencie natlačíte do tmavej nádoby dokopy, výsledkom bude nielen úžasná zmes vôní, ale aj multifunkčný liečivý parfém.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Ivana Šišková

Zdielať na