Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mamičky na sociálnych sietiach ventilujú stres
Zdielať na
Zdravie

Mamičky na sociálnych sietiach ventilujú stres

Elektronická doba závažne mení situáciu aj v rodinách. Podľa prieskumu univerzity v Ohiu musia deti stále viac bojovať o pozornosť svojich rodičov so sociálnymi sieťami. Prekvapivé je, že im viac holdujú práve matky.

Každá druhá žena začne po narodení svojho potomka tráviť viac času na sociálnych sieťach. Až 93% mamičiek navyše hneď zavesí na Facebook fotky svojho dieťaťa. Čas, ktorý strávi na internete novopečený otecko sa tiež zmení – 31 % mužov potvrdilo jeho nárast.

Matky hľadajú na internete to, čo im počas materskej dovolenky chýba - a teda podporu a porozumenie. Ak aj vy máte na svojej sociálnej sieti medzi priateľmi čerstvú mamičku, určite ste si všimli aj negatívne statusy, ktoré zverejňuje. Mali by ste jej to prepáčiť, podľa psychológov si totiž takto ventiluje stres.

Americké mamičky sú však odlišné od tých našich. Náš malý prieskum ukázal, že slovenské mamičky sociálnym sieťam veľmi neholdujú. Alarmujúca je však iná informácia - podľa tejto štúdie považujú všetci opýtaní rodičia čas strávený na sociálnych sieťach za uspokojivý a hodnotný.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdielať na