Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tieto TRIKY vám v zime zachránia vlasy
Zdielať na
Móda

Tieto TRIKY vám v zime zachránia vlasy

Naše vlasy si v zime užijú svoje. Nemajú dostatok vlhkosti, bývajú vysušené a často aj slabé. Neprospievajú im ani zmeny teploty, keď z vykúrených miestností prechádzame do chladu von. Chýbajú im aj vitamíny, lebo ovocia a zeleniny konzumujeme menej. Máme pre vás tipy, ako sa o vlasy v tomto období správne starať.

Podľa vizážistky Lindy Gunišovej sa o vlasy treba starať celoročne. "Nielen v zime alebo v lete, keď sú extrémne teploty. Ide aj o to, čo do tela dávame a konzumujeme," hovorí Linda Gunišová. 

Šoková terapia

Vlasy si treba umývať teplou vodou. A po šampónoch, balzamoch prípadne maskách je dobré vlasy na pár sekúnd schladiť studentou vodou. "Na spevnenie pokožky hlavy a je to mierna šoková terapia," hovorí odborníčka. 

Maska

V zime aj v lete sa odporúča dôkladnejšia výživa vlasov. "Odporúča sa dávať raz za týždeň výživnú masku na vlasy. Umyjeme vlasy šampónom, jemne presušíme a dáme na vlasy masku. Necháme ju pôsobiť desať až pätnásť minút na vlasoch zabalených v uteráku," odporúča Linda Gunišová. 

Vizážistka odporúča po umytí nechať vlasy voľne vysušiť a nie fénovať. "Ak fénovať, tak by som odporučila studenší vzduch alebo nejakú čiapku," odporúča vizážistka.

Elektrizovanie vlasov 

Na elektrizovanie vlasov existuje účinná finta. "Je to klasická aviváž, ktorú sme si naliali do rozprašovača. Tá je antistatická a trochu to skrotí. Je možno ešte dobré si dať po umytí vlasov balzam, ktorý je neoplachový," prezrádza vizážistka. 

Súvisiace články