Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Čo si obliekli speváci na MTV Music Awards? Pozrite sa
Zdielať na
Móda

Čo si obliekli speváci na MTV Music Awards? Pozrite sa

Spev nie je jedinou podmienkou, ako preraziť vo svete hudby. Zaváži najmä štýl oblečenia, maľovania či účesu. Najkrajšie a najštýlovejšie celebrity sa v nedeľu sústredili v New Yorku. Udeľovali sa tu totiž prestížne ocenenia MTV Video Music Awards.

Na pódium vyšiel spevák JustinTimberlake celkom štyrikrát, keďže získal hlavné ocenenie v kategórii video roka za klip k skladbe Mirrors, Michael Jackson Video Vanguard Award, najlepšia réžia (klip k skladbe Suit & Tie, ktorý režíroval David Fincher), najlepší strih (Mirrors).

Spevák Bruno Mars s klipom Locked Out of Heaven sa stal víťazom kategórie video roka s mužským interpretom. V ženskej kategórii triumfovala Taylor Swiftová s hudobným videom I Knew You Were Trouble. Najlepší popový klip má Selena Gomezová (Come & Get It), v hip-hopovej kategórii zvíťazili Macklemore & Ryan Lewis s videom Can't Hold Us a rockovú kategóriu ovládla kapela Thirty Seconds to Mars s klipom Up In the Air.

Timberlake v New Yorku vystúpil po viac ako desiatich rokoch s ďalšími členmi chlapčenskej kapely 'N Sync, s ktorou zaspieval ukážky zo skladieb Girlfriend, Gone a Bye Bye Bye.

MTV Video Music Awards sa prvýkrát rozdávali 14. septembra 1984. Televízia MTV ich vysiela v priamom prenose a tento rok sa prvýkrát udeľovali v New Yorku. O nomináciách rozhoduje osobitná porota a víťaza niektorých zo 17 kategórií vyberajú diváci.

Lídrom v počte ocenení je speváčka Madonna, ktorá ich získala 21. V roku 2010 speváčka Lady Gaga vytvorila rekord s nomináciami v 13 kategóriách, sama doteraz získala osem ocenení. Rovnaký úspech zaznamenal britský rockový hudobník a bývalý člen kapely Genesis Peter Gabriel.

Zdroj: topstar.sk/TASR/reuters

Zdielať na