Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Módny návrhár Galliano (51) žaluje módny dom Dior
Zdielať na
Móda

Módny návrhár Galliano (51) žaluje módny dom Dior

Kontroverzný britský módny návrhár, John Galliano sa pustil do svojho niekdajšieho zamestnávateľa. Módny dom Dior žaluje pre neoprávnenú výpoveď.

Tú dostal po tom, čo ho odsúdili za rasistické a antisemické poznámky, ktorými osočoval dve ženy v istej parížskej kaviarni. Gallianovi právnici v novom procese plánujú argumentovať tým, že návrhár konal pod vplyvom alkoholu a liekov, od ktorých sa stal pre stresujúcu prácu závislý.

Vo Francúzsku pritom zamestnanec nesmie dostať výpoveď pre zdravotný stav. Dodajme, že po tom ako sa Galliano v roku 2011 rozlúčil so značkou Dior, jeho kariéra začala upadať. Módnemu návrhárovi odňali aj prestížne francúzske vyznamenanie rad Čestnej légie. Rozhodnutie zverejnili prostredníctvom oficiálneho dekrétu podpísaného francúzskym prezidentom Françoisom Hollandom.

Parížsky súd uznal  módneho návrhára vinným z verejného hanobenia pôvodu, rasy, etnickej menšiny či náboženského presvedčenia, ktorého sa dopustil antisemitskými výrokmi počas dvoch incidentov v parížskej kaviarni La Perle. Sudkyňa Anne-Marie Sauteraud mu v jeho neprítomnosti udelila podmienečnú pokutu vo výške 6000 eur, čo znamená, že Galliano bude musieť pokutu zaplatiť iba v prípade, že sa v budúcnosti dopustí rovnakého prehrešku. 

TopStar Magazín v televízii WAU. Štarujeme 15. apríla o 20:00!

Zdroj: Silvia Mabena,SITA

Zdielať na