Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Brat Madonny (54) vyrába topánky v Partizánskom
Zdielať na
Móda

Brat Madonny (54) vyrába topánky v Partizánskom

London Fashion Week patrí medzi najprestížnejšie sviatky módy vo svete. No a do tohtoročného sa výrazne zapísal i slovenský výrobca v priemysle, ktorý u nás už takmer zanikol. Obuvnícky priemysel. Začal totiž vyrábať topánky pre Christophera Chicconeho, brata módnej ikony - slávnej Madonny.

The Strand Gallery, ktorá sa nachádza neďaleko sídla kráľovnej Alžbety II. je jedna z najvýznamnejších galérií a najdrahších módnych mól na svete. Práve tu sa konala svetová premiéra kolekcie topánok Ciccone. "Som nadšená. je to moja prvá prehliadka pre tohto slávneho návrhára. Veľmi sa teším," neskrývala nadšenie jedna z modeliek.

Ciccone je pravé meno slávnej speváčky Madonny. Jej brat Christopher je vo svete módy celebritou. Je pri všetkom a chce mať prehľad. "Sestra ma podporuje. Keby nemala toľko práce, určite by tu dnes bola," hovorí Ciccone. Keď mal brat Madonny v hlave, ako budú topánky vyzerať, hľadal výrobcu.

Nechcel ísť do Číny a nakoniec našiel výrobcu v Partizánskom. Stál pri páse a kontroloval výsledky výrobkov. "Povedal áno. A po piatich, šiestich mesiacoch sme tu a celý projekt je hotový," hovorí autor projektu Miro Šimonič. Ciccone si spoluprácu pochvaľoval.

"Musím povedať, že som ešte nepracoval so šikovnejšími ľuďmi. Ľudský prístup, kvalita výrobkov, cena. To všetko ma u vás ohromilo," komentuje spoluprácu Christopher Ciccone.

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 20:00!

Zdroj: Martin Krpač

Zdielať na