Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Becker je v base len krátko, už tam spôsobil rozruch! Spoluväzni sa za TOTO na neho sťažujú!
Zdielať na

Becker je v base len krátko, už tam spôsobil rozruch! Spoluväzni sa za TOTO na neho sťažujú!

Archívna reportáž

Trojnásobný víťaz Wimbledonu, jeden z najlepších tenistov histórie, Nemec Boris Becker (54), bol v apríli odsúdený na dva roky a šesť mesiacov odňatia slobody za porušenie podmienok bankrotu aj tým, že zatajil svoj majetok. Nielen pre jeho fanúšikov to bola iste šokojúca správa, keďže nikto neveril, že sa to môže stať aj takejto hviezde. Proces s ním sa zameral na jeho bankrot v roku 2017 a nesplatenú pôžičku za jeho majetok na Malorke. Mal povinnosť zverejniť veriteľom, ktorým dlžil takmer 50 miliónov libier, všetok majetok, ale neurobil tak. Rozsudku sa tenista podriadil. Bol napokon rád, že sa súd rozhodol pre miernejší rozsudok ako je osem rokov, čo mu hrozilo pôvodne.

​Zatiaľ sedí Becker vo väzení iba pár týždňov, ale už je okolo neho rozruch. Jeho spoluväzňom sa nepáči, že dostal hneď privilégiá, ktoré si podľa nich nezaslúži. Vyvolal pobúrenie tým, že mu pridelili veľmi pohodlnú prácu. V base pracuje na pozícii triedneho asistenta, ako informoval portál The Sun. V úlohe asistenta učiteľa vyučuje vo väzenskej triede teóriu telesnej výchovy, ako aj o výhody cvičenia a správnej výživy. "Zvyčajne si musíte odsedieť roky, kým získate prácu triedneho asistenta, pretože sa to považuje za výsadu. Becker ale dostal prácu už niekoľko týždňov po svojom odsúdení. Je okolo toho veľa rozhorčenia a rodiny niektorých väzňov napísali listy so sťažnosťami," uviedol nemenovaný zdroj.

Trest si Becker odpykáva vo väznici kategórie C neďaleko mesta Henley-on-Thames v Oxfordshire. "Nie je to práve život v luxuse, na aký bol zvyknutý, ale má ho lepší ako väčšina väzňov," vysvetloval pohoršene tajný zdroj. Väzenská služba však hneď nato okamžite zareagovala a akékoľvek výhody pre Beckera striktne popiera. "Nie je pravda, že mu bolo poskytnuté nejaké preferenčné zachádzanie. Páchatelia majú vo väzení prístup k rôznym pracovným a vzdelávacím príležitostiam," uvádza sa v jej oficiálnom vyhlásení. V prospech rozhodnutia vedenia väznice by hovorilo aj to, že zrejme len ťažko nájdu medzi väzňami niekoho s väčšími skúsenosťami zo sveta športu, a je teda len dobre, ak majú ostatní možnosť učiť sa od majstra, hoci aj "padlého".

Ako sa podarilo Beckerovi rozhádzať 170-miliónový majetok:

Beckerovi hrozí po skončení trestu automatická deportácia z Británie, čo by mu zrejme prekážať nemalo. Musí si ale najskôr odsedieť polovicu trestu, pretože ako zahraničný väzeň nemá nárok na elektronickú visačku. On však dúfa, že najneskôr do novembra bude repatriovaný do rodného Nemecka v rámci vládneho programu predčasného odsunu. Verí tiež, že ho tam potom prepustia ešte pred Vianocami vďaka miernejšiemu nemeckému trestnému systému.

Posledný Beckerov príspevok je z marca, venoval ho spomienke na detského roky jeho syna Noaha:

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Boris Becker (@borisbeckerofficial)

Žiadne veľké drámy ale nezažíva ani v Británii. Bývalému šampiónovi tam dokonca umožnili sledovať aj turnaj vo Wimbledone. Nadšenie prejavoval najmä v súvislosti s Novakom Djokovičom, ktorého trénoval v rokoch 2014 až 2016, keď získal svoj siedmy titul medzi mužmi. Víťaz tohtoročného Wimbledonu poskytol rodine Beckera  vyhradené miesta v lóži hľadiska, Boris samotný na také čosi, samozrejme, mohol nateraz zabudnúť.

Súvisiace články

Najčítanejšie