Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Bratislavský panelák je bez teplej vody, ľudia za ňu ale platia
Zdielať na
Šport

Bratislavský panelák je bez teplej vody, ľudia za ňu ale platia

BRATISLAVA / Obyvatela paneláku na Haburskej ulici v bratislavskom Ružinive majú dlhodobo problém s teplou vodou. Nevedia si dať rady a sťažujú sa, kde sa dá. Pomoc hľadali aj na obchodnej inšpekcii, zatiaľ bezvýsledne.

"Tento problém je asi rok a pol," hovorí jeden z obyvateľov paneláka. "Nefunguje tu korektne cirkulácia vo všetkých stupačkách. To je štyrikrát dvadsaťsedem bytov v celom bloku," dodáva ďalší.

Musia nechať odtiecť

Dodávateľ do bytovky ale teplú vodu dodáva. "Tu vodu musíme nechať odtiecť aj dvadsať minút a tú vodu treba platiť," hovorí nespokojná obyvateľka domu. "Platíme normálne. Platíme teplú, ale tečie studená," sťažuje sa obyvateľka.

"Podali v auguste 2014 sťažnosť na Slovenskú obchodnú inšpekciu. Nikto sa neprihlásil," uviedla Štefánia Michalková zo správcovskej spoločnosti organizácie Sbyt.

Výmena trubiek

"Za posledné dva roky sme obdržali 6 500 tisíc podnetov. Niekedy prešetrovanie podnetov tvrdá dlhšie," uviedol riaditeľ inšpektorátu Slovenskej obchodnej inšpekcie v Bratislave Ľubomír Opálka.

Situácia sa zmenila. "Dohodli sme sa, že v mesiaci apríl tohto roku sa vymenia všetky ležaté potrubia v celom dome," uviedla Michálková.

Ľudia sú ale skeptickí. "Keby sme boli mladší, tak každý ten byt predá, čo som počula od susedov. A ideme odtiaľto preč, lebo tu sa nedá existovať," hovorí jedna z obyvateliek.

Pozrite si reportáž Ruslany Kurilcovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie