Jasno
23°
Bratislava
Alojz
21.6.2024
Celé roky na anabolických steroidoch! Najznámejšia česká kulturistka to ani netají!
Zdielať na

Celé roky na anabolických steroidoch! Najznámejšia česká kulturistka to ani netají!

Zdroj: instagram/VM

Na prvý pohľad by málokto videl v českej kulturistke Věre Mikulcovej (42) ženu. Je samý sval a ani typicky ženský odev na nej nikdy nevidieť. K mohutným svalom ale neprišla celkom prirodzeným spôsobom, netají, že jej k nim dopomohli anabolické steroidy. Berie ich už roky, bez nich by, žiaľ, nedosahovala vytúžené ciele v kulturistike, preto ich užívanie vôbec neľutuje, hoci jej celkom zjavne ovplyvnili život a najmä zjav.

​Nedávno vydala legenda českej kulturistiky autobiografickú knihu s názvom Příběh kulturistky. Krst sa uskutočnil v Jihlave, kde sa narodila, aj býva a spolu s priateľkou Janou prevádzkujú fitko. Preteká po celom svete, od roku 2015, keď získala 2. miesto v Toronte, patrí ku špičke svetových kulturistiek. V roku 2023 sa zúčastnila prestížnej súťaže Masters Olympia, kde skončila v top desiatke na ôsmom mieste. Kulturistike sa venuje už dvadsať rokov a otvorene hovorí o tom, že vrcholová kulturistika sa nedá robiť bez dopingu.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vera Mikulcova (@veramikulcova)

Na ženskú kulturistiku sa mnohí pozerajú s nevôľou, považujú ju za až príliš maskulínnu. "U mňa to bol cieľ takto vyzerať. I keď odhliadnem od závodnej kulturistiky, vždy dám prednosť človeku, ktorý trochu cvičí a má nejaké tvary. Odjakživa sa mi páči, keď je človek svalnatý, za tým cieľom som si šla aj ja. Ideálom krásy je pre mňa symetria," má v tomto smere Věra jasno, ako povedala v relácii Život ve hvězdách. S kulturistikou začala počas rekonvalescencie po zranení pri basketbale v ranej mladosti. Lekár jej vtedy pri jej 94 kilách povedal, že je obézna a začala cvičiť.

Věra je zaujímavý človek:

"Kulturistika ma veľmi utužila," tvrdí Mikulcová. Nikdy neľutovala, že užívala anabolické steroidy ako doping. "Od začiatku som chcela niečo dosiahnuť. Som človek, ktorý vie, čo a ako robiť. Všetko si zdravotne strážim," povedala v rozhovore pre iDnes.cz. "Určité množstvo nikomu neublíži, ani nikdy neublížilo. Treba sa však pozorovať a chodiť na kontroly," vysvetľovala s tým, že kulturisti chodia pred súťažami na testy. "Keď si vezmete bežného človeka, tak on ide do lekárne, kúpi si tam brufen, nejaké kvapky a ďalšie veci a potom si to všetko dá dohromady. Dotyčný má potom v sebe veľa látok, ktoré nie sú pre telo zdravé," argumentuje, no tak trochu sú zrejme steroidy iná káva a rozhodne by ich ideálne nemal nikto užívať pre iný dôvod ako zdravotný, o ktorom rozhodne lekár.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Vera Mikulcova (@veramikulcova)

Pre ženu

Najčítanejšie