Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tenistka Dominika Cibulková (24) musí tiež chodiť do práce
Zdielať na

Tenistka Dominika Cibulková (24) musí tiež chodiť do práce

Cestujú krížom-krážom po svete a popritom hrajú tenis, za ktorý aj dostanú nemalé peniaze. Aj takáto je predstava ľudí o živote tenistov. Za úspešnou kariérou sa však skrýva každodenná drina a práca. Áno, aj tenisti musia chodiť do práce. A ako vyzerá taký pracovný deň tenistky Dominiky Cibulkovej?

Pracovný deň 

Dominike sa pracovný čas začína podľa programu, zvyčajne o ôsmej alebo deviatej ráno. Z postele sa však musí vymotať už o hodinu skôr.

"Na raňajky som mala oat meal, instantné vločky, ktoré sa zalejú teplou vodou. Dnes som mala chuť na kokosovo-hrozienkové," prezrádza Dominika.

O deviatej začína tenistke drina v podobe kondičného tréningu s Róbertom Berešom. "Ráno si chodievame, keď nemáme rozcvičku na kurte, zabehať aspoň na trištvrte hodinku na Železnú studničku," upresňuje Dominika.

O hodinu neskôr sa vymenia tréneri a Dominika sa presunie na kurt. Tam ju už čaká jej tenisový tréner Matej Lipták. Predtým ako však začne hrať, si musí kurt pozametať. No a čo, že je špičková tenistka? Aj toto musí robiť.

V čase obeda Dominika odchádza z kurtu, ale nie kvôli obednej prestávke. "Teraz sa ideme vystrečovať," prezrádza.

V posilňovni už tenistku čaká fyzioterapeutka Iveta Stanková, ktorá sa stará nielen o fyzickú, ale aj mentálnu prípravu Dominiky.

Až po strečingu čaká tenistku obed. Väčšinou pozostáva z mäsa so šalátom. Občas však aj Dominika zhreší a dopraje si svoje obľúbené bryndzové halušky.

Po obede má Dominika naordinovaný odpočinok. Môže si pospať. Ale len do tretej, pretože vtedy už musí stáť opäť na kurte.

Po dvoch hodinách mení raketu za činky a presúva sa do posilňovne. Čaká ju hodinová makačka. Po tvrdom tréningu je už pripravená jej fyzioterapeutka.

"Teraz sa mi Ivetka stará o slabé body, ktoré mám. Bude mu uvoľňovať Achillovku, s ktorou mám niekedy problémy, potom ruku, trošku zápästie. Tak celkovo sa mi pozrie, či nemám niekde niečo zablokované," upresňuje tenistka.

O siedmej večer Dominike "padla". Presúva sa konečne domov, kde ju čaká vytúžený oddych a relax. Keď jej zvýši energia, vybehne do mesta na bicykel. Alebo číta knižky.

O desiatej je však už v posteli, pretože aj nasledujúci deň ju čakajú tréningy a posilňovňa- ďalší pracovný deň.

Súvisiace články

Najčítanejšie