Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tajomstvo bohatstva Karla Gotta: Po rodičoch zdedil vily a šperky
Zdielať na
Showbiznis

Tajomstvo bohatstva Karla Gotta: Po rodičoch zdedil vily a šperky

Zdroj: archív blesk.cz

Ako Karel Gott (76) získal rozprávkové bohatstvo? Vďaka svojim rodičom. Po nich zdedil nielen sídlo na Bertramke a vilu v Jevanoch, ale aj šperky.

Spevák už roky hovorí o tom, že Bertramku si zaobstaral on sám. Áno, možno to tak bolo, ale úradne vo všetkom figurovali jeho rodičia. Tí potom, keď v roku 1974 vymenili bungalov v pražských Strašniciach s vtedajším komunistickým funkcionárom Karlom Polákom (91) za Bertramku, bývali vo vile v Jevanoch. Tú zhotovovali v roku 1969. Vo vile na pražskom Smíchove býval sám Karel.

Z verejne dostupných dokumentov Blesk zistil, že Karel sa stal majiteľom vily na Bertramke, ktorú práve na základe darovacej zmluvy previedol na svoju manželku Ivanu (40), v rámci dedičských konaní po smrti rodičov.

Po úmrtí matky Marie († 66) na začiatku decembra 1976 získal v tom čase už náš najpopulárnejší spevák polovicu Bertramky a okolitých pozemkov. A tiež polovicu prvorepublikovej vily v Jevanoch, kde jeho matka skonala. Druhá patrila otcovi.

"Ďalej nadobudol šperky poručiteľky v súpise dedičstva v hodnote 10 000 korún," je napísané v rozhodnutí štátneho notárstva v Kolíne z 28. apríla 1977. Keď pred Vianocami 1982 odišiel na večnosť aj Slávikov otec Karel Gott st. († 71), zdedil spevák aj druhú polovicu vily na Bertramke a tiež druhú polovicu domu v Jevanoch vrátane všetkých k domom patriacich pozemkov.

archív blesk.cz

"Zanechal jediného dediča zo zákona, syna Karla Gotta, ktorý je spôsobilý dediť," stojí v rozhodnutí štátneho notárstva. Ani Gottova matka, ani jeho otec nezanechali závet, bolo jasné, že majetok prejde na ich jediného syna.

Sám spevák ju podľa informácií Blesku spísanú má. A majetkové pomery už vyriešil počas svojho života. Bertramka vrátane priľahlých pozemkov nanovo patrí jeho žene. Vilu v Jevanoch predal už pred rokmi a o jej osud sa ďalej nezaujíma.

archív blesk.cz

"Ten dom má nejakého majiteľa, a ako s ním nakladá, je jeho vec. Už ma s tým domom prosím nespájajte. Už mi dávno nepatrí," žiadal Gott Blesk pred časom.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie