Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Karel Gott má ochrannú známku pre celú EÚ, Ivana len pre Česko
Zdielať na
Showbiznis

Karel Gott má ochrannú známku pre celú EÚ, Ivana len pre Česko

Zdroj: ahaonline.cz

Konečne. Úrad priemyselného vlastníctva po dlhých dvoch mesiacoch zaregistroval meno Ivany Gottovej (40) ako ochrannú známku. Prieťahy spôsobila námietka, ktorú ktosi na úrade podal.

Ivana a jej manžel Karel Gott (76), ktorý bojuje s rakovinou lymfatických uzlín, si podali prihlášku na registráciu ochrannej známky na svoje mená v rovnaký deň - vlani 22. decembra.

Kým Majstrovi úrad prihlášku schválil a prijal už 30. decembra, jeho manželke až tento rok 17. februára.

"Niekto podal námietku a úrad sa ňou musel zaoberať. Nakoniec námietku zamietol a prihlášku prijal," povedal denníku Aha! zdroj z okolia Gottovej.

Tá má teraz ochrannú známku na štyristo rôznych produktov. Od kozmetických výrobkov cez audiovizuálne diela, oblečenie, bižutériu až po nápoje a podnikanie v reštauračnom biznise alebo v marketingu.

Gott má ochranu pre celú Úniu, Ivana len pre Česko

Karel Gott si prostredníctvom rodinného právnika JUDr. Jiřího Vondráčka požiadal o ochrannú známku na svoje meno pre celú Európsku úniu. Úrad mu ju vlani v decembri týždeň po podaní žiadosti schválil. Ochrannú známku na svoj podpis má Gott už od roku 2014.

Ivana Gottová má schválenú ochrannú známku len pre Českú republiku. Keby teda niekto jej meno využíval na komerčné účely v zahraničí, ochranná známka tam platiť nebude.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie