Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Jiří Bartoška bojuje s vážnou chorobou, na svoj festival aj tak príde
Zdielať na
Showbiznis

Jiří Bartoška bojuje s vážnou chorobou, na svoj festival aj tak príde

V dobrej nálade a plný elánu dorazil Jiří Bartoška (68) na tlačovú konferenciu k už 50. ročníku Medzinárodného filmového festivalu Karlove Vary. Akoby ani nikdy nemal rakovinu...

Ako je už dlhé roky zvykom, v lete sa opäť uskutoční Medzinárodný filmový festival Karlove Vary. Tohtoročný ročník však bude významný. Bude to päťdesiate výročie. Otvorenie jubilejného ročníku začne 3. júla a skončí 11. júla 2015 – píše Blesk.cz.

Kto si myslí, že prezident festivalu Jiří Bartoška, ktorý sa stále lieči z rakoviny, zostane kvôli chorobe doma, tak sa pletie:

“Na festival pôjdem, veľmi sa teším, kde inde by som mal byť?“ teší sa Bartoška, ktorý ešte pred pár mesiacmi nemal kvôli chemoterapii jediný vlas.

Teraz je snáď v lepšej kondícii než kedykoľvek predtým. V priebehu hodinovej tlačovej konferencie všetkých s chuťou privítal, predstavil novinky tohtoročného jubilejného ročníka a nezabudol si dokonca v prísne nefajčiarskych priestoroch pražského hotela zapáliť svoju tradičnú cigaretku.

Otváracia party sa uskutoční v uliciach Karlových Varov. Možnosť zúčastniť sa bude mať každý. Takže “batôžkári“ sa môžu tešiť na spoločné stretnutie s hollywoodskymi hviezdami. Napríklad na koncerte kapely Lucie, ktorý sa uskutoční pred hotelom Thermal.

Každoročne sa taktiež na festivale udeľuje Cena prezidenta MFF KV za mimoriadny prínos českej kinematografie. Túto cenu tohto roku získa Iva Janžurová.

Ďalšou chuťovkou bude znelka festivalu. Bude v nej účinkovať vlaňajší držiteľ Krištálového glóbusu za mimoriadny umelecký prínos do svetovej kinematografie Mel Gibson. Znelka vznikne pod taktovkou režiséra Martina Krejčího.

Jiří Bartoška poskytol predčasom rozhovor televízii JOJ. Na premiére filmu, v ktorom účinkoval s Kamilou Magálovou:

blesk.cz

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie