Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Jiří Bartoška vyhráva svoj boj s rakovinou: V lete začnem znova hrať
Zdielať na
Showbiznis

Jiří Bartoška vyhráva svoj boj s rakovinou: V lete začnem znova hrať

Zdroj: archív blesk.cz

Herca Jiřího Bartošku (68) nič nezlomí. Svoj boj s rakovinou zvláda veľmi statočne. Po absolvovaní niekoľkých chemoterapií mu už začínajú rásť vlasy a s nadšením sa vrhá späť do práce. V lete sa dokonca vráti pred kameru.

Ešte než Jiří Bartoška začne znovu nakrúcať hlavnú úlohu v tragikomédii Teória tigra od Radka Bajgara, čaká ho 50. ročník filmového festivalu v Karlových Varoch.

“Je to tak, začíname nakrúcať v auguste. Projekt sa rodí dva roky, čakali sme na poslednú verziu scenára,“ potvrdil serveru iDnes.cz Bartoška.

Bartoška si zahrá veterinára, ktorý na popud svojho svokra, ktorého psychicky deptá manželka tak, že si do detailu pripravuje svoj pohreb, predstiera Alzheimerovu chorobu a nechá sa zavrieť do ústavu – píše blesk.cz.

Uvedomí si, že aj on žije v rovnakom manželstve a vzbúri sa. Chce tým svojim deťom otvoriť oči, pretože sa tento model manželstva dedí z generácie na generáciu.

Vlani na jeseň lekári Jiřímu Bartoškovi diagnostikovali nádor v oblasti lymfatických uzlín v medzihrudí. Herec od toho času prekonal niekoľko chemoterapií a prišiel o vlasy. Teraz ho čaká posledná chemoterapia. Fajčenie síce obmedzil, ale neprestal. Naposledy si pred pár dňami vychutnával obľúbené cigaretky na premiére divadelnej hry Garderobier.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie