Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Bartoška: Kvôli rakovine prevzal jeho rolu Alois Švehlík
Zdielať na

Bartoška: Kvôli rakovine prevzal jeho rolu Alois Švehlík

Zdroj: archív blesk.cz

Tak veľmi sa tešil na nakrúcanie. A keď v októbri padla prvá klapka, Jiří Bartoška (67) veril, že nový seriál ČT Já, Mattoni dokrúti. Zaútočila ale zákerná rakovina a on musel rolu odovzdať kolegovi Aloisovi Švehlíkovi (75).

“Áno, je to pravda,“ potvrdil informáciu Švehlík Blesku. Ale miesto toho, aby jeho hlas bol veselý, znel smutne. Niet divu. Švehlík zaskakuje za kolegu, ktorý sa bije s rovnakou zakernou chorobou, s akou zápasil aj on. S tým rozdielom, že Švehlík bojoval s rakovinou hrtanu a Bartoška sa snaží zvíťaziť nad rakovinou lymfatických uzlín v medzihrudí.

Ďalšie chemoterapie

Bartoška mal za sebou iba sedm dní nakrúcania, keď vlani v novembri začal podstupovať chemoterapiu. TV štáb sa ale rozhodol, že na herca počká a bude zatiaľ nakrúcať eteriéry a scény bez Bartošku.

archív blesk.cz

Všetci verili, že na jar Bartoška nastúpi a do júna, kedy má byť seriál hotový, zvládne 30 dní nakrúcania. Ale nejde to. To, že chemoterapia hercovi vzala vlasy, je tá najmenšia obtiaž. “Pánovi Bartoškovi sme ponúkli parochňu, ale on na to, že by to bolo fajn, ale nejde to. Musí sa vraj teraz úplne venovať liečbe,!" povedal Blesku zdroj z ČT. Chemoterapia nezabrala tak, ako mala a herec musí dostávať ďalšiu sériu.

archiv blesk.cz

Otec a syn

Česká televízia vybrala náhradu za Bartošku naozaj dobre. Mattoniho si zahrá Alois Švehlík a jeho mladšie “ja“ stvárni zhodou okolností jeho syn David Švehlík (42).

Súvisiace články

Najčítanejšie